“HEP BERABER MÜCADELE EDELİM”

21 Kasım 2018 18:01

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gökmenoğlu’nun mesajı şöyle; “Bugün 20 Kasım 2018 Dünya Çocuk Hakları günü ancak; Ne yazık ki halen çocuklarımıza yeterli koruma sağlanamamıştır.

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve her türlü şiddet engellenememektedir. Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında geçmiş yıllara göre büyük artış olmuştur. Son yılların en büyük insani krizini yaşıyoruz ve en ağır bedeli de çocuklar ödüyorlar.

Binlerce çocuk okula gidememektedir ya da okuyarak çalışmak zorundadır. Ülkemizde 600 binden fazla mülteci çocuk ülkemizin çeşitli bölgelerinde okumaktadır. 400 binden fazla mülteci çocuk ise okula gitmemekte veya gidememektedir. Hiçbir eğitim almayan ve ülkemize entegrasyonu sağlanamayan bu kayıp nesil için her türlü tedbirin acilen alınması gerekmektedir.

Engelli çocuklar konusunda da aşılmamış ciddi sorunlar vardır. Engelli çocuklara verilen haklar ve imkanlar maalesef kağıt üzerindir. Engelli çocukların eşit bir şekilde eğitime erişimleri yeterince sağlanmamaktadır.

Geleceğimizi güvence altına almak için çocuklarımızı koruyalım, eğitelim, sağlıklı ve mutlu yetiştirelim, onlara düşünme hakkı tanıyalım, oynamalarına izin verelim, çocuk olmanın ayrıcalığını yaşatalım. Bunu çocuk hakkı olarak değil, anne baba ve toplum ödevi olarak yapalım.

Isparta Barosu olarak değerli Avukatlarımızın katkıları ile çocuklara yönelik çok anlamlı ve değerli faaliyetler yürüttük. Yürütmeye de devam edeceğiz. Çocuklara yönelik her türlü ihlal karşında, çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağladık; sağlamaya devam edeceğiz.

Çocuk haklarının tanınması, korunması, uygulanması ve geliştirilmesi için çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. En önemlisi ise küçük meleklerimize yönelik her türlü istismar son bulsun. Artarak devam eden istismarlara karşın tüm olumsuzluklara rağmen çocuk hakları gününü kutluyor, hep beraber mücadele edelim kutlamalarımız sözden öteye geçsin diyerek Saygılar Sunuyoruz.”

 

 

Bu haber 299 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...