“Şehir Hastanesinde Bypas’ta başarılı sonuçlar alıyoruz”

22 Kasım 2018 18:10

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Ruşen Keskin, 41 ameliyatında başarılı şekilde yapıldığını ve kendilerini sürekli geliştirdiklerini söyledi.

Isparta Şehir Hastanesi özellikle kalp ameliyatlarında başarılı sonuçlar alıyor. 2 yıl önce Isparta ve bölge illere hizmet sunan Isparta Şehir Hastanesi, bugün yapılan ameliyatla, 41. Bypass ameliyatını gerçekleştirdi. Yapılan ameliyatlar hakkında bilgi veren Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Ruşen Keskin, 41 ameliyatında başarılı şekilde yapıldığını söyledi.

Keskin, “5 Mayıs 2018 tarihinde Siyami Ersek ve Cevdet hocamız, Üniversitede dekanımız Alim Koşar hoca, Rektörümüz İlker Hüseyin Çarıkçı hocanın destekleriyle ve üniversiteden Kardiyovasküler cerrah Şenol Gülmen hocanın destekleriyle 5 Mayıs 2018’de ilk vakamızı aldık. Bu geçen süreçte bugün itibariyle 41’inci vakamızı aldık. Şuana kadar 41 vakadaki by-pas ameliyatlarında bir komplikasyon, bir eks durumu olmamıştır. Bu bizim için önemli bir durumdur. Isparta Şehir Hastanesi olarak bu tür komplike ameliyatları yapmak veya Isparta’da yapılması bize gurur veriyor. Bunu yapacak donanımımız, ekibimiz mevcut. Bundan sonra devamı gelecektir. Berberinde bypass ile birlikte kapak ameliyatları, arkasından periferik anjiyolarda yapılmakta. Önümüzdeki günlerde daha farklı komplike ameliyat çeşitlerine gireceğiz.  Yaş ortalaması 60-65 civarında. En genç hastamız 43, en yaşlı hastamız 82 yaşında hastalara bypass yaptık. Yaş ilerledikçe komplikasyonlar artar ama buna rağmen şuana kadar bir problem yaşamadık. Ekibimiz canla başla çalışıyor. Her hastaya gece gündüz tek tek ilgileniliyor. Çünkü sadece ameliyat kısmı değil ameliyat sonrası bakımı çok önemli. Bu yönden çok avantajlıyız. Yoğun bakımlarımız tam teşekküllü. 24 saat doktorumuz, hemşirelerimiz, ara elemanlarımız her türlü bulunmakta” diye konuştu.

Opr. Dr. Ahmet Rıfkı Çora ise “İl bazında ve Burdur, Isparta bazında çalışıyoruz. Buralardan hastalar geliyor. Birkaç tane  Antalya ‘dan buraya gelip bizim hastanemizi tercih edenler oldu. İnşallah yavaş yavaş portföyümüzü genişleteceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

Bu haber 340 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...