Uluborlu’da yaşamış olan İslam Alimlerinin mezar taşları aranacak

23 Kasım 2018 18:14

Uluborlu Belediyesi, ilçe tarihinin ortaya çıkarılması için yoğun çaba sarfediyor. 5 bin yıllık tarihin izlerinin görüldüğü Uluborlu’da Belediye ilginç bir kazı talebinde bulundu. İlçede yaşayan büyüklerin ifadelerine göre, Uluborlu’nun eski yerleşiminde kanalizasyon hattının üzerinin kapatılması için mezar taşları kullanıldı. Mezar taşları ile kanalizasyon hattı kapatıldıktan sonra üzerine kum döküldü.

Tarihe duyarlı bir yönetim sergileyen Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kazı talebinde bulundu. Eski kanalizasyon hattının yeri keşfedildi, kazı için izin bekleniyor. Kazıda İslam Alimlerine ait olduğu tahmin edilen üzeri yazılı mezar taşları aranacak.

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, bu kazıyı çok önemsediklerini söyledi. 5 bin yıllık tarihi olan ve medreseleri olan Uluborlu’da çok sayıda islam aleminin yaşadığını bildiklerini anlatan Ünverdi, “kim yaşamış, kim Uluborlu’da eğitim vermiş bilen yok. Hiçbir ize rastlamıyorsunuz. Mezarı burada değil. Bu nasıl olur diye araştırırken büyüklerimizden eski kanalizasyon hattının üzerinin mezar taşları ile kapatıldığını duyduk. Kanalizasyon hattını keşfettik. Kazı izni istedik, inşallah bu izni aldıktan sonra kazı yapacağız. İsmi yazılı mezar taşları ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz. İşte o zaman islam alimleri ortaya çıkacak. Kimler Uluborlu’da yaşamış bileceğiz” diye konuştu.

 

Bu haber 429 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...