“SEÇİMİN İDDİALI PARTİSİ İYİ PARTİ’DİR”

23 Kasım 2018 18:15

İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Korkmaz, Isparta’da da CHP ile güçbirliği sinyali verdi. MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın ile Tekin Bayram ve Ömer Bilgin ile ilgili net mesajlar verdi.

23 ve 24. dönemde MHP’den Isparta Milletvekilliği yapan İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Nevzat Korkmaz, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin Isparta’da en iddialı aday ile halkın karşısına çıkacağını belirten Korkmaz, aday olacağı iddia edilen eski Milletvekili Ömer Bilgin için ‘aday adayı’ dedi. ‘Tekin Bayram’ın Yalvaç adayı yapılacağına’ ilişkin iddiaları ‘teşkilatımız karar verir’ diye yanıtlayan Korkmaz, MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın  seçimde  çok zorlanacağını ileri sürdü. Korkmaz, Isparta’da CHP ile güçbirliği yapılacağı sinyalini de verdi. İşte o açıklamalar:

İYİ BELEDİYECİLİK

“Yerel seçimleri biz demokrasinin gelişmesi için fırsat olarak kabul ediyoruz. İnşallah bundan önceki tüm yerel seçimlerde olduğu gibi AK Parti’nin oy kaybettiğini göreceğiz. İnsanların demokrasinin yerleşmesi açısından, ümitlerin yerleşmesine vesile olacak. Biz yeni bir partiyiz. İddialarımız var. Ülkenin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve daha müreffeh bir toplum haline getirilmesi için çalışıyoruz. Yerel seçimler sonucu olan yönetimler vatandaşa en yakın hizmet birimleridir. Donanımlı, dikkatli hazırlıyoruz. İyi belediyecilik modelini Türkiye’ye sunacağız. Bu modeli açıkladığımızda her il, her ilçe aslında kendisinden bir şeyler bulacak. Bu modele uygun sevilen, sayılan herkesin ‘benim adayım’ diyebileceği kişilerle görüşüyoruz. İnşallah kısa süre sonra hem Isparta hem de Türkiye ile ilgili isimlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

İTTİFAK DEĞİL, GÜÇBİRLİĞİ

CHP ile görüşmeleri ittifak olarak değerlendirmiyoruz. Bizim değerlendirmemiz güçbirliği. Belirli büyükşehirlerde ve illerde güçbirliğini kastediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bizim siyaset anlayışımız farklı. Karşımızda devletin bütün kurumlarını ele geçirmiş, adeta farklı görüşlere duvar örmüş bir siyasi iktidar var. Bu iktidarın gücünün aşağılara çekilmesi açısından her iki partinin anlaşabileceği bir formül düşünülüyor. Biz buna güçbirliği diyoruz.

BİRLİKTE YÖNETMEYİ VAAT EDİYORUZ

Biz Isparta’da adayımız üzerinde herkesin mutabakat sağlamasını isteriz. Adayımızın kazanması için de diğer siyasi partilerle görüşüp, konuşacağız. Şu an Isparta’da en iddialı parti İYİ Parti’dir. Bizim adayımız en iddialı aday olacaktır. Biz şu anlayışta değiliz. Belediyeyi alalım, sadece İyi Particilik yapalım anlayışında değiliz. Kazandıktan sonra da Isparta’yı hep birlikte yönetmenin iddiasında olacağız, birlikte yönetme vaadini yerine getireceğiz.

ÖMER BİLGİN ÖNEMLİ BİR İSİMDİR

ADAY ADAYLIĞINDA BAŞARILAR DİLERİZ

Böyle bir algı oluşturulmuş olabilir. Algı oluşmuş olabilir. Biz İyi Parti’nin bütün aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Hepsi için medeniye cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama ne teşkilatımızın ne genel merkezimizin vermiş olduğu bir karar yok. Ömer Bilgin de Isparta için önemli isimlerden birisidir. Bütün aday adaylarımızla birlikte kendisine başarılar diliyoruz.

YALVAÇ’IN TEK DERDİ TEKİN BAYRAM DEĞİL

Yalvaç’ın o kadar önemli sorunları var ki, Tekin Bayram bu sorunlar sıralamasında bizim gündemimizde değil. Tekin Bayram aday olur ya da olmaz diye bir şey demiyorum. Neticede bu bir siyaset meselesi. Orada ilçe teşkilatımız var burada il teşkilatımız var. Bunlar karşılıklı konuşulur, görüşülür. Benim için bu meselelere siyah ya da beyaz gibi bir yaklaşımımız yok. İsimlerden ziyade ilkeler ve prensipler üzerinde duruyorum.

GÜNAYDIN, ZORLANACAK

Yusuf Ziya Günaydın’ın seçimde zorlanacağını söyleyebilirim. Bizim için zorlanacak bir şey yok. Kendisi zorlanacaktır. Her meselede olduğu gibi siyasette de uzun zaman iktidarda kalırsanız yüz yıpranması olur. Isparta’da değişim zamanıdır. Biz kendimizi bu manada birinci sırada görüyoruz. Hem Yusuf Ziya bey hem de diğer partinin adayları ile yarışacağız. Tek rakibimiz Yusuf Ziya Günaydın değil.”

 

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...