Teknoloji Fakültesinden “İşyeri Eğitimi”

25 Şubat 2013 21:30

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Kulübü işbirliğiyle “Mühendislikte İşyeri Eğitiminin Önemi” konulu bir konferans düzenlendi.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek yaptı. Etkinlikte klasik mühendislik eğitiminden farklı olarak iş yeri eğitimini konu alacaklarını belirten İpek, işyeri eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.

Teknoloji fakültelerinin endüstrinin ihtiyaç duyduğu, uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek amacıyla 2009 yılında kurulan yeni fakülteler olduğunu ifade eden İpek, “İşyeri Eğitimi” uygulamamız bizim diğer teknoloji fakültelerinden farkımızdır. Bu durum staj şeklinde algılanmamalı. Sanayicilerle görüşerek hazırladığımız bu uygulamaya sizlerin de katkılarını bekliyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çalış, “İş Yeri Eğitimi Hakkında Merak Edilenler” konulu sunumunu yaptı. Teknoloji Fakültesinin programları, akademik, idari yapılanması hakkında bilgi veren Çalış, “ Öğrencilerimizin son sınıfta yapacakları İş Yeri Eğitimi yeni bir model değil. Öğrenciler stajda gözlem yoluyla öğreniyorlar, işyeri eğitiminde ise uygulamanın içinde yer alarak öğrenecekler. Bu uygulamada öğrenci para kazanabileceği gibi iş bulmada kolaylık da yaşayacak. İş yeri eğitiminde sigortalama zorunluluğu üniversiteye ait olduğu için iş yerine mali yükü de olmayacak. Yine bu projeyle üniversite- sanayi işbirliğinin gelişimi hızlanacak.” dedi.

Etkinlik,  VEMEKV Mühendislik’ten Veli Doğan’ın “ Mühendislikte Okutulmayanlar”, GATE Elektronikten Yalçın Doğan’ın  “Mühendislik Tecrübeleri”, Balıkesir Elektromanyetik Sanayi A. Ş’den İsmail Orhan Sönmez’in  “İş Kültürü ve Staj”, Vestel Bulaşık Makinesi Ar- Ge Sorumlusu Erkan Eroğlu ‘nun  “Vestel’de Mühendislik” konulu sunumlarıyla devam etti.

 

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...