790 adet kerevit sepeti ve 400 m. misina ağ ele geçirildi

23 Kasım 2018 18:34

Eğirdir Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı, Eğirdir gölünde kerevit avının yasaklanması ile birlikte denetimlere ağırlık verdi. Çalışmalar kapsamında, Eğirdir ilçesi Mahmatlar köyü ve Gelendost İlçe Hacılar köyü açıklarında toplam (790) adet kerevit sepeti ve (400) m. misina ağ ele geçirildi.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda; “Isparta İl Jandarma Komutanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten Eğirdir Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Yalvaç ilçeleri mülki sınırları içerisinde yer alan Eğirdir gölünde denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürmektedir.

                01 Kasım itibariyle iç sularda kerevit avının yasaklanması ile birlikte kontrollere ağırlık verilmiş, bu kapsamda 20 Kasım 2018 tarihinde Eğirdir İlçe J.K.lığı Bot Tim K.lığı tarafından icra edilen önleyici kolluk devriyesi faaliyeti esnasında; Eğirdir ilçesi Mahmatlar köyü ve Gelendost İlçe Hacılar köyü açıklarında toplam (790) adet kerevit sepeti ve (400) m. misina ağ ele geçirilmiş, ele geçirilen malzeme Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.

Eğirdir Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığınca, Eğirdir gölünde kaçak su ürünleri avcılığının önlenmesi maksadıyla 24 saat esasına göre kontrollere aralıksız olarak devam edilmektedir.

                Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

 

Bu haber 411 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...