BUTİK OKUL hayallerini gerçeğe dönüştürdüler

25 Kasım 2018 17:18

Almanca Öğretmeni Nalan Topaloğlu ile Fizik Öğretmeni Cenk Topaloğlu, 2008 yılında başlattıkları özel öğretim alanında en büyük ideallerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Butik bir özel lise açan öğretmen çift, hedefi olan, sıkıya gelebilen öğrencilere eğitim ve öğretim vermekten yana.

Öğretmen çift Nalan-Cenk Topaloğlu’nun 2008 yılında test ve danışmanlık merkezi ile başlayan özel öğretim işletmeciliği özel okulculuğa kadar yükseldi. Dershanelerin dönüşümünden faydalanıp temel liseye dönen Topaloğlu çifti, 3.yılın sonunda butik bir kolej haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okulların kendi müfredatını yazma çalışması tamamlandıktan sonra kendi müfredatlarını yazıp, uygulayacaklar.

BUTİK LİSE: ÖZEL NOKTA KOLEJİ

Almanca Öğretmeni Nalan Topaloğlu ile Fizik Öğretmeni Cenk Topaloğlu’nun kuruculuğunu yaptığı Özel Nokta Koleji, Gazi Kemal Mahallesi tarihi binaların ortasında butik bir binada eğitim ve öğretime başladı. Eski Hal karşısında 3 yıldır temel lise olarak faaliyet gösteren Nokta Koleji, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yeni binasında başladı. Gazi Kemal Mahallesi’nde 13 derslikli, 208 kapasiteli bir lise binası özel öğretim sektörüne kazandırıldı.

KENDİ MÜFREDATIMIZI YAZACAĞIZ

Özel Nokta Koleji Kurucusu Nalan Topaloğlu, yıllardır butik bir okul açma hayalleri olduğunu belirterek Isparta Gazetesine şu açıklamalarda bulundu:

“2008 yılında üniversite hazırlık alanında Anatolika Test ve Danışmanlık Merkezi kurduk. Dershane gibi çalışan ama butik bir etüt merkeziydi. 2012 yılında Nokta Dershanesi olarak faaliyete devam ettik. 3 yıl dershanecilik yaptıktan sonra dönüşüm kapsamında temel liseye döndük. 3. yılda butik bir okul nasip oldu. Butik bir okul açma hep hayalimizdeydi. Dershanecilik bir yere kadar. Tam olarak isteklerinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Eğitimi tam olarak veremiyorsunuz. Verilmiş eğitimi tamamlıyorsunuz. İşin cilası. Ama okulculuk bambaşka bir şey. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir çalışması var. Özel okullar artık kendi müfredatlarını kendileri belirleyebilecek. Bu çalışma ile birlikte müfredatımızı da kendimiz belirleyeceğiz. Tek amacımız üniversiteye öğrenci hazırlamak değil. Farklı çalışmalar da yapacağız.”

AKŞAM 17.30’A KADAR EĞİTİM

13 derslik, 208 öğrenci kapasiteli Özel Nokta Koleji’nde fen bilimleri laboratuarı, resim atölyesi ve beden eğitim salonu da  bulunuyor. Kurucu Nalan Topaloğlu, “Ocak ayında okula kabul sınavı yapacağız. Seviye belirleme yapacağız. Bizi bugüne kadar talep eden öğrenciler belirli seviyenin üzerinde öğrenciler oldu. Anadolu lisesi seviyesinin altındaki öğrenciler bizi çoktercih etmiyorlar. Sistemimiz buna uygun. Sınıvlarımız 16 kişilik. Her öğrenciye ayrılan süre çok fazla. Bire bir takip söz konusu. Öğrencinin çözmesi gereken soru sayısı fazla. Sabah 08.30’da başlayıp 17.30’a kadar devam ediyoruz. Sıkıya gelen bir hedefi olan öğrenciler bizi tercih ediyor” diye sözlerini tamamladı.

Bu haber 499 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...