“Türkiye’nin ilim şehri Isparta olmalı”

25 Şubat 2013 21:34

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından AB Eğitim ve Gençlik Programları Ulusal Gençlik Girişimi, Eylem 1.2 kapsamında geliştirilen “Tarihi Yaşatalım” isimli proje, SDÜ Orman Fakültesinde gerçekleştirilen bir etkinlikte tanıtıldı.

Vali Memduh Oğuz, Başbakanlık Başmüşaviri Harun Çelik,  SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, akademik, idari personel ve öğrencilerin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tarih Topluluğu Başkanı Burak Kazım Mırık, topluluğun yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vererek “Kuruluşumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde tarihi sevdirmeyi ve tarih bilinci edindirmeyi kendimize hedef olarak belirledik” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise “Biz SDÜ olarak geleceği görebilmek için geçmişteki müktesebatımızın farkında olmayı önemli önceliklerimiz arasında görüyoruz. Her birey, her topluluk kendi ayakları üzerinde durmalı ve arkasındakilere güven vermeli” dedi.

Anadolu medeniyetinin yaşayan ve kendini yenileyen bir medeniyet olduğunu vurgulayan İbicioğlu “Bizimle kıyaslama yapılamayacak yegane alan, kurmuş olduğumuz medeniyetlerdir. Bizim medeniyetimiz farklılıkları kucaklayan bir medeniyet ve dünyanın bu medeniyete her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.” dedi. “Tarihimizle övünelim ve gelecekte bizimle övünülecek işlere imza atalım” diyen İbicioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tarihi ibret alarak gelecekteki karar destek sistemimize hizmet edecek şekilde yorumlamalıyız. Bir elimizde geçmişimiz, bir elimizde küresel dünya olmalı.  Türkçemizi iyi konuşmalı, uzmanlık alanlarımızı geliştirmeli ve en az bir yabancı dili çok iyi düzeyde konuşmalı ve anlamalıyız.”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz da gençlerin önderliğinde tarihe sahip çıkılan bir toplantıda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gençlerimizi bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimiz çağdaş ilimle donanırken aynı zamanda gönülleri de kazanıyorlar.” dedi.

İnsanın hedefleri doğrultusunda bir yol çizmesi ve o yolda emin adımlarla yürümesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Oğuz, geçmişten gelen birikimleri ve bugünkü değerleri düşünüldüğünde Twitter.com/IspartaEmniyeti diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Tarihi Yaşatalım” projesinin temsilcisi Emre Yıldız proje hakkında bilgi verdi ve Ertokuş Bey ve Medreselerini anlatan kısa film gösterimi izlendi. Etkinlik kapsamında proje destekçilerine de plaket verildi.

Proje tanıtım konuşmalarının ardından Tarih Topluluğunca düzenlenen ve Araştırmacı-Yazar Ramazan Topraklı'nın konuşmacı olarak katıldığı “Anadolu’nun Kilidi Kemer Boğazı” isimli konferansa geçildi.

 

 

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...