“Eğirdir´e doğalgazın gelmesi elzem”

25 Kasım 2018 17:23

Eğirdir Gölü'nün kirlenmemesi için doğalgazın Eğirdir'e gelmesinin elzem olduğunu vurgulayan AK Parti Isparta Milletvekili Özel, Eğirdir'e doğalgazı getirme konusunda 2019 yılı içerisinde somut bir adım atılacağını da dile getirdi.

AK Parti Isparta Milletvekili, Recep Özel Eğirdir'e doğalgaz gelmesi ve Ada Yolunun ıslah edilmesi gibi konular üzerine açıklamalarda bulundu. Özel "Isparta'da Gönen'e ve Yalvaç'a verildi, Keçiborlu'ya verildi. İnşallah Atabey'e de önümüzdeki yıl başlayacak. Geçen Torosgaz'ın yönetim kurulu başkanı ile görüşmemizde, doğalgazın Eğirdir'e götürülme konusunda onların da bir iradeleri var. Ama Botaş'la konuşmamız gerekiyor. Çünkü boru hattını Botaş çekiyor. Botaş'la da inşallah görüşüp; temiz su kaynağı olan Eğirdir Gölünün zarar görmemesi, kirlenmemesi anlamında, Gölü koruma, Dağ Komando Okulu, Eğirdir'in turistik yapısı konuları da birlikte değerlendirilerek Botaş'ı da ikna edebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Eğirdir Gölü'nün kirlenmemesi için doğalgazın Eğirdir'e gelmesinin elzem olduğunu vurgulayan Özel, Eğirdir'e doğalgazı getirme konusunda 2019 yılı içerisinde somut bir adım atılacağını da dile getirdi.

Özel, geçmiş yıllarda Eğirdir'e doğalgaz gelmesi için çalışmalar yapıldığını hatırlatarak " Geçmişte Eğirdir'e imkan gelmişti. O imkanı kullanamadı Eğirdir. Yalvaç kullanmıştı, bu sene de doğalgaza kavuştu. O tarihte elimize geçen fırsatı kullanabilseydik Şimdi Eğirdir'de doğalgazı kullanıyor olacaktı. Hatta o zamanlar Eğirdir'le birlikte inanç turizmi Barla'yı da düşünelim demişlerdi. İnşallah önümüzdeki yıl, belediye de bizden olursa, bu işi daha da hızlandırırız. Çünkü Belediye bizden olmadı mı bu işler biraz ağır aksak yürüyor." dedi.

Ada yolu için "Turizm Yolu" yapılması  konusunda çalışmalar olduğunu belirten Özel " Kaymakam Bey Ada yolu ile ilgili, Turizm Yolu yapılması noktasında bir proje yapmıştı. Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2019 yılı içerisinde buranın ödeneğinin çıkacağını da belirtelim." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber 261 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...