Uyuşturucuyla ‘Afişli’ mücadele

25 Şubat 2013 21:36

İl Emniyet Müdürlüğü; Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi temsilcileri ile eşgüdüm içerisinde uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına yeni bir boyut getirdi.

Bu kapsamda İl merkezinde vatandaşlara görsel olarak hitap edecek billboardlara afişler asıldı.

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, her ülkenin bulunduğu konum, sosyoekonomik durum, toplumsal değerler ve diğer etkenlere bağlı olarak uyuşturucu kaçakçılığından, kullanımından ve buna bağlı işlenen suçlardan az ya da çok etkilendiğini kaydetti. Uyuşturucu maddenin satın alınması, nakledilmesi ve kullanıcılara sunulmasına kadar olan süreç, büyük bir gizlilik, iş bölümü ve geniş çaplı bir iletişim ve organizasyon ağının olmasını gerektidiğini kaydeden Or, "Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri gizli işlenen bu suçu ve bu suçu işleyen yasadışı organizasyonların tüm aktörlerini adalete teslim etmenin gayreti içerisindedir" dedi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak, uyuşturucu suçları ile mücadele kapsamında operasyonel faaliyetlerin sürdüğünü kaydeden Or, bunun yanında Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi destekli 'Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı'nın etkin olarak devam ettiğini açıkladı. Or, "Toplum-aile-birey üçgeninde hayatı ve kurumları etkileyen çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkan uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilimizde Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,,Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi temsilcileri yerel eylem planımıza bağlı olarak eşgüdüm içersinde çalışmaktadır.

Bu kapsamda İlk etapta İl merkezinde vatandaşlarımıza görsel olarak hitap edecek billboardlara afişler hazırlanarak asılmıştır" diye konuştu.

İl merkezinde ve ilçelerde okullarda görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık görevini yürüten öğretmenlere uzmanlarca beş gün süreyle 'Farkındalık Eğitimi' verildiğini belirten Or, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince hazırlanan "Madalyonun İki Yüzü" adlı tiyatro oyunu gösterimi ile 140 bin öğrenci ve ailelerine ulaşmak istediklerini açıkladı. Or, "Ülkemizin geleceği çocuk ve gençlerimizi madde kullanımı ve bağımlılığa karşı koruma hususunda, kamusal kapasitemizi geliştirerek, toplumun tüm kesimleriyle birlikte işbirliği yaparak farkındalık oluşturmak faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...