BAKA’NIN TOPLANTISINA GİRİŞİMCİLER VE ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ KATILDI

27 Kasım 2018 17:26

BAKA Yönetim Kurulu, Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlığıyla toplandı. Toplantıya Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu aynı zamanda dönem başkanı olarak ilk kez başkanlık etti. Geniş katılımlı toplantıda  dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri kapsamlı bir rapor haline getirilip Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Kasım ayı olağan toplantısı, geniş katılımlı olarak Isparta Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce belirlenen ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ gündemiyle geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi.   Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu’nun toplantıya; Burdur Valisi Hasan Şıldak, BAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile bölgedeki üniversite rektörleri, sanayiciler, il sanayi ve teknoloji müdürleri, KOSGEB il müdürleri, organize sanayi bölgeleri temsilcileri, teknokent/teknopark müdürleri ve işadamları dernekleri yöneticileri katıldı.

Vali Ömer Seymenoğlu, toplantının açılış konuşmasında “Bakanlık belli dönemdeki toplantıların genişletilmiş olarak yapılmasını arzu etti. Bu yönde de bizden talep de bulundular.  Normalde Kalkınma Ajanslarının yönetim kurulu görev ve sorumluluk alanı içinde bulunan il valileri. Belediye başkanları, Sanayi ve ticaret odalarının başkanlarından oluşmakta. Bu toplantımız klasik yönetim kurulu toplantısı değil.  Girişimcilerin, üniversitelerin de katıldığı bir toplantı. Bizden istenen illerimize ilişkin sorunları masaya yatırmak, fikir alışverişinde bulunmak ve bunlardan çıkacak ortak görüşlerin Bakanlığa iletilmesine sağlamak. Son bir haftadır Türkiye’de kalkınma ajanslarının bulunduğu illerde bu toplantılar yapılıyor. Bu toplantının gündemi de özellikle yatırımcıyı, işadamlarımızı ilgilendiren bir başlık. Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği, Sorunlar ve Çözüm önerileri. Bu başlık altında alt başlıklar da yer alıyor.  Yöneticiler olarak bizler ne yapabiliriz. Nasıl katkı sağlayabiliriz bunları tartışacağız. Bunlardan bir sonuç çıkararak Bakanlığa göndereceğiz. Tüm kalkınma ajanslarında yapılan bu toplantıların ardından bir görüş havuzu  oluşturulacaktır. Vakti geldiğinde de bunlardan yararlanacağız” dedi.         

Antalya, Isparta ile Burdur’un ekonomileri ve üretimleri sanayinin geleceği sorunlar ile çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda; illerde karar alma düzeyinde yer alan BAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ilgili paydaşların Antalya, Isparta ve Burdur sanayisinin sorun, talep ile beklentileri değerlendirilerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın gelecek dönem çalışmalarına ışık tutacak katkılarını sunabilmeleri hedefleniyor.

Toplantıda katılımcıların ‘Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi)’, ‘Beşeri Sermaye’, ‘Kurumsal Yapılanma’, ‘Fiziki Altyapı’, ‘Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma’, ‘Üretim Maliyetleri’, ‘Devlet Destekleri’, ‘Kalite ve Markalaşma’, ‘Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi’, ‘Mevzuata Dair Sorunlar’ ile ‘Ekonomik Belirsizlik’ alt başlıklarındaki görüş ve önerileri ele alındı. Dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri, katılımcıların genel yaklaşımına ve beklentilerine ilişkin bir genel değerlendirme yazısı ile birlikte kapsamlı bir rapor haline getirilip Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.

 

Bu haber 334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...