Vali Oğuz’dan Yıldırım’a tavır

18 Ağustos 2012 11:10

Vali Oğuz’dan Yıldırım’a tavır

Vali Memduh Oğuz, mahkeme kararı doğrultusunda önceki gün eski görevine iade edilen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım’a net tavır koyarak kendisini istemediği ortaya çıktı.

 

Vali Oğuz’un bu konuda Yıldırım’a “Seninle çalışmak istemiyorum, gerekirse açığa alırım” dediği ve Yıldırım'dan sonra genel sekreterlik makamına atanan Tufan Uysal'a da odayı boşaltmama konusunda talimat verdiği belirtildi. Bu gelişmeler üzerine de İbrahim Yıldırım'ın izne ayrıldığı bildirildi.

Isparta İdare Mahkemesi'nin verdiği ret kararına Antalya idare Mahkemesi nezdinde itiraz ederek mücadelesini kazanan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, önceki gün göreve iade edildi. Antalya İdare Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, Yıldırım'ı yeniden Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atadı. Ancak eşini genel sekreter yardımcısı yaptığı için siyasi irade ile ters düşen, İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu'nun tespitleri doğrultusunda hakkında soruşturma başlatılan İbrahim Yıldırım, 1 gün aradan sonra izne ayrılmak zorunda kaldı. Nedeni ise İl Özel İdaremin başı olan Valilik makamının bu konuda net tavır göstermesi.

Vali Memduh Oğuz'un mahkeme yoluyla yeniden göreve gelen İbrahim Yıldırım'a 'seninle çalışmak istemiyorum' şeklinde konuşarak kesin bir tavır sergilediği öğrenildi. Aksi durumda açığa alma yetkisini kullanacağını belirten Vali Oğuz'un Yıldırım'dan sonra genel sekreterlik makamına atanan Tufan Uysal'a görevine devam etmesi ve makam odasını boşlatmaması konusunda talimat verdiği bildirildi. Vali Oğuz'un önceki gün yapılan Encümen Toplantısından sonra İl Özel İdaresi üst düzey personeline Tufan Uysal'ın genel sekreter olarak görevine devam ettiğini de açıkça belirttiği edinilen bilgiler arasında.

Vali Oğuz'un genel sekreterlik koltuğu konusunda net tavrını sergilemesinden sonra İbrahim Yıldırım'ın raporlu olarak izne ayrıldığı öğrenildi. Genel Sekreterlik makamına ilişkin atama kaosunun nasıl aşılacağı ise merakla bekleniyor.

 

 

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...