“5,5 Ayda Yalvaç’ın yarısı Doğalgaz kullanıyor”

29 Kasım 2018 15:37

Yalvaç Belediye Başkanı Tütüncü, birlik beraberlik içerisinde ilçeye doğalgaz kazandırdıklarını söyledi.

Yalvaç Belediyesi ve ilgili kuruluşlar tarafından başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kentteki doğalgaz çalışmalarını Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü anlattı. Bazı ilçelerde doğalgazın 3 yılda zor kullanmaya başladığın belirten Başkan Tütüncü, “5 buçuk ayda Yalvaç’ın yarısı doğalgaza kavuştu” dedi.

                Başkan Tütüncü,  doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

                 “Devletimiz kanun çıkarmıştı: Elektronik abonelerinin %50’si doğal gazın ön abone olması için gereken parayı yatırdığı zaman doğal gazın geleceğini şartlı olarak müjde vermişti. Türkiye’de bir o kadar ilçenin içinde 8 tane ilçe bu başarıyı gösterdi. 2014 yılının başına döndüğümüzde gerçekten Yalvaç halkı kenetlenerek abone sayısını sanki bir kurtuluş mücadelesi vererek yerine getirdi ve biz gerekli müracaatlarımız, ikili ilişkilerin iyi olması nedeniyle bu sene nisan ayı gibi ön görülen çalışma bazı sıkıntılardan dolayı mayıs ayında başladı. 5.  aydan  bu güne kadar geldiğimiz noktada 5 buçuk ay içerisinde Yalvaç’ın %55’inin doğalgaz hatları çekildi. Yaklaşık 15 gündür yoğun bir çalışmayla gerekli müracaatını ve dosyasını oluşturup kombi sistemine geçen arkadaşlarımız doğalgazı yakmaya başladılar. Komşu ilçeler 3-3 buçuk senelik çalışmayla doğalgazla tanışabiliyorken , biz 5 buçuk ay içerisinde Yalvaç’ın yarısını doğalgazla tanıştırmak hem belediye hem ilgili firma; Torosgaz hem Botaş hem enerji piyasası düzenleme kurulu hem taşeron firmalar ve halkımız gerekli duyarlılığı göstermesi nedeniyle ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ atasözünde olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde bunu başardık.

   Bekleyen arkadaşlarda havaların soğumasıyla belki serzenişte bulunabilir ama önümüzdeki 15-20 gün içerisinde bekleyenin de kalmayacağı ve geri kalan mahallelerimizde de hava şartlarına göre de mart ayı sonu itibariyle diğer doğalgaz çalışmalarının Yalvaç’ın diğer yarısının da devam edeceğini bildirmek isteriz.”

 

Bu haber 326 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...