Gelir testi başvurusunda son gün!

30 Kasım 2018 18:09

Gelir testine hiç girmeyenler dikkat! 30 Kasım’a kadar gelir testine başvurup kişi başı geliri 676,5 liradan az çıkanların borcunun üstü silinecek.

Bu yıl hayata geçen torba yasa ile gelir testine hiç başvurmamış olanlara getirilen imkanda sona yaklaşıldı. 30 Kasım'a kadar teste başvuranların Genel Sağlık Sigortası primleri, test sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek. Hane içinde kişi başı geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden yani 676,5 liradan az çıkanların borcu silinecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Karagöz, “ Gelir testi bilindiği üzere yapılandırma kanunu çıkmıştı bağkur ve diğer işverenler servisine çıkarmış olduğumuz afların süresi bitti, ödeme süresi bitti ancak gelir testine tabi GSS sigortalılar için bu süre halen devam etmekte daha önce gelir testine hiç gitmemiş sigortalımız 30 kasıma kadar gelir testine gitmeleri halinde gelirlerin asgari ücretin aylık ücretin 3'te 1'inden az çıkması halinde eski tabirle yeşil kart dediğimiz GSS kaydı yapılarak sağlıktan yararlanacaklar asgari ücretin üzerinde gelir testi yani bir evde 4 kişi varsa 4 kişinin kazancının toplamının 4’e bölünüp asgari ücretin 3'te 1'inden az olması halinde kişiler herhangi bir ücret ödemeden genel sağlık sigortası olarak tescilleri yapılacak hastaneden yararlanacaklar. Bunun üzerinde çıkması halinde 61 TL olan GSS primini yatırarak tüm aile fertleri yararlanmış olacaklar” dedi.

SON TARİH 30 KASIM

İl Müdürü Karagöz, gelir testine hiç girmemiş vatandaşlar için son tarihin 30 Kasım olduğunu ve borcu çıkan vatandaşların borçlarını yılsonuna kadar ödemelerinin gerektiğine dikkat çekti. Karagöz “Bugüne kadar hiç gelir testine girmemiş vatandaşlarımızın 30 Kasım’a kadar bu gelir testlerine gitmeleri gerekiyor gelir testlerini yaptırmaları gerekiyor bunu yaptıkları takdirde eğer asgari ücretin 3'te 1'inden yakarı çıkarsa çıkan primi de yıl sonuna kadar aralık ayının son gününe kadar yatırmaları halinde her hangi bir faiz gecikme zammı uygulanmaksızın aftan yararlanmış olacaklar” diye konuştu

Bu haber 309 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...