Bölge Sağlık Kampüsünü AKFEN yapacak

25 Şubat 2013 21:42

Bölge Sağlık Kampüsü yapımı için en avantajlı teklifi AKFEN İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. verdi.

Bölge Sağlık Kampüsü yapım işleri ile Ürün ve Hizmetlilerin Temin Edilmesi işine ait açık eksiltme ihalesi dün yapıldı. En avantajlı teklifi AKFEN İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. verdi.

Yapılan açıklamada; “Isparta Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerinin Temin Edilmesi işine ait açık eksiltme ihalesi 22.02.2013 tarihinde yapılmış olup en avantajlı teklif sahibi Akfen İnş. Tur. Ve Tic. A.Ş.'dir.

İhale komisyonunca, Akfen İnş. Tur. Ve Tic. A.Ş. firmasının finansman modeli, proje teklifi vb. konularda detaylı incelemeler başlatılmış olup ihale süreci halen devam etmektedir” denildi.

Hamdi Akın’ın üst düzey yöneticisi olduğu AKFEN, daha önce de Süleyman Demirel Havaalanı inşaatı için de proje yapmıştı.

Kapatılan Sümerhalı’nın 120 bin, Özel İdare’nin ise 80 bin m² yüz ölçümündeki arsasına inşa edilecek Bölge Sağlık Kampüsü için en önemli etap aşıldı. Açık Eksiltme İhalesinde en avantajlı teklifi AKFEN İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. verdi.

Böylece Isparta’nın çok uzun yıllardır özlemle beklediği süreçte en önemli etap aşılmış oldu. Bölge Sağlık Kampüsü, nitelikli klinik tedavi oranını %17’den %100’e kadar çıkarabilecek.

Kamu-Özel ortaklığı finansman modeli ile inşa edilecek kampus içerisinde klinik otel de bulunacak. Yapımı üstlenen şirket, ticaret alanlarının işletmesini 30 yıl boyunca kendisi yapacak.

 

 

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...