“Nakliye sektörü mermercilik ile ayakta duruyor”

1 Aralık 2018 13:37

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uygun, mazot fiyatında son 1 ayda yaşanan ucuzlama eğiliminin devam etmesini istediklerini söyledi.

Yurt içi ve yurt dışı ticaretinin en önemli girdisi akaryakıtta son 1 ayda düşme eğilimi yaşanıyor. Nakliye sektörünün hammaddesi mazotta son 1 ayda 35 kuruş indirim oldu. Mazota 11 ayda yapılan zam miktarı ise 1,09. Fiyatların düşme eğiliminden memnun olan sektör temsilcileri mazotun daha da düşmesini bekliyor.

MAZOTTAKİ İNDİRİMLER MEMNUN EDİCİ

Nakliye sektörü temsilcisi ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uygun, mazottaki indirimden memnun olduklarını söyledi. Sektörün 11 ayda 1.09 TL zam gördüğünü belirten Uygun, son 1 ayda ise mazotun 35 kuruş gerilediğini kaydetti. Uygun, “son 11 ayda yavaş yavaş yapılan artışlar ile mazot 1,09 TL artmış oldu. Ancak son 1 ayda hızlı bir düşüş yaşanıyor. Şu an 35 kuruş indirim oldu. Yeterli değil ancak buna da şükür diyoruz. Bizim için bir araçta 5000 TL’lik tasarruf anlamına geliyor. Daha da indirimin devam etmesini bekliyor ve istiyoruz. Beklentimiz mazotun 6 TL’nin altına inmesidir” dedi.

GÖLTAŞ, ORMA, KALEKİM VE MERMERCİLİK

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Uygun, nakliye sektörünün sıkıntılı bir  süreç yaşadığını söyledi. Son yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle yurt içi ve yurt dışı ticarette daralma yaşandığını kaydeden Uygun, bu durumun ilk olarak nakliye  sektörünü etkilediğini söyledi. Isparta’da nakliye sektörünü besleyen iş kollarının az olduğuna dikkat çeken Uygun, “Isparta’da sektörümüzün en önemli besleyicileri GÖLTAŞ ve ORMA. OSB’de Kalekim var. Coca Cola ve Anadolu Etap’ın nakliye işleri ulusal anlaşma kapsamında Borusan tarafından yapılıyor. Ispartalı esnafla alakası yok. Eğer Isparta’da madencilik sektörü olmasa nakliye sektörü çöker, birçok kişi aç kalır. Şu an meslektaşlarımız madencilik sektörüne çalışıyor” diye konuştu.

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...