AKSU ENERJİ yeni hamleler peşinde

1 Aralık 2018 13:37

Yenilenen yönetimden sonra yeni hamleler atan Aksu, yabancı ortak peşinde. Elde edilecek yeni sermaye girişi ile bölgede 100 megavat gücünde güneş enerji santrali kurulması hedefleniyor.

Isparta’nın borsada işlem gören istikrarlı şirketi Aksu Enerji, önemli atılımlar peşinde. Son genel kurulda yönetimini değiştiren ve daha global politikaları uygulamaya geçen Aksu Enerji, şirket sermayesini artırmak ve sıcak para girişi için yabancı ortak arayışına girdi. Aksu Enerji, yabancı ortak hedefine ulaşması durumunda sermayesini ve mali gücünü artıracak. Elde edilen gelir ile de yeni yatırımlara imza atılacak.

Aksu Enerji Yönetim Kurulu’nun son toplantısında önümüzdeki dönemlere ilişkin atılacak adımlar ve hedefler konuşuldu. Daha önce basında ve kamuoyu aydınlatma platformunda yabancı ortak arayışında olduğunu açıklayan Aksu, bu doğrultuda girişimlere başladı. Arayışlarını sürdüren Aksu Enerji Yönetimi, buradan gerçekleştireceği satış ile birlikte mali olarak hızla büyüme sağlayacak. Elde edilecek gelir ile bölgemizde 100 megavat gücünde güneş enerji santrali yatırımı yapılması planlanıyor.

Aksu Enerji’nin güneşte 8 megavat, hidroelektrikte ise 13 megavat gücünde kurulu santrali bulunuyor. Aksu, 102,5 megavat gücünde kurulu tesisi bulunan GÖLTAŞ Enerji’ye de yüzde 25 oranında ortak.  

 

 

Bu haber 358 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...