Eğirdir Halk Eğitimden Meslek Edinme kursu

3 Aralık 2018 15:58

            Isparta Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Eğirdir Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Davul Derisinden Aksesuar Yapma ve Kadın Giysileri Dikimi (Düz Dar Etek-Kadın Pantolonu-Bluz-Elbise-Fantezi Elbise) mesleklerinde istihdam garantisiz 25'er kişilik kurs düzenlenecek.

Kursiyer başvuruları 30 Kasım 2018 - 09 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kursiyer seçmeleri için 10 Aralık 2018 Pazartesi günü Saat 10.00'da Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde mülakat yapılacak.

Eğitime katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne kurs için son başvuru tarihinden önce giderek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları ve mülakat/seçme işlemleri için belirtilen tarih ve saatte hazır bulunmaları gerekiyor.

KURSA KATILMA ŞARTLARI

1 - Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2 - 15 yaşını tamamlamış olmak,

3 - Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,

4 -  Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,

5 -İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,

6 - Emekli olmamak,              

7 - Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

8 - Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, sadece yükseköğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.

9 - Kurstan yararlanan kursiyerler, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.

10- Kursiyerler ve katılımcılar için kurs ve/veya programlar (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) arasında altı ay bekleme süresi bulunur.

11- 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt bendine tabi olarak tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalılar, işsiz olmak şartı dışında belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla  kurslara ve programlara katılabilirler. Dul ve yetim aylığı alanlar kurslardan ve programlardan yararlanabilir. Engelli olmaları nedeniyle aylık bağlananlar kurslardan ve programlardan yararlanabilir.

12- Kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı verilecektir.

13- Kursu bitirenlere Milli Eğitim Onaylı Belge verilir.

 

Bu haber 273 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...