“Üniversite sözü verin, 6 ayda 60 bina dikelim”

4 Aralık 2018 16:29

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç’a hem yeni fakültelerin gelmesi hem de yeni bir üniversitenin kurulmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Tütüncü açıklamasında, “Üniversite sözü verin, 6 ayda 60 bina dikelim” dedi

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, yaptığı açıklama şöyle:

“Senelerdir süre gelen bir şehir hastanesi var. Önüne gelen ben ilçeme üniversite kurmak istiyorum hatta Isparta’ya üniversite kurmak istiyorum diyor. Bende diyorum ki: üniversite kurmak istemek için önce hayal edilmeli, gereği yapılmalıdır. Şuan da Yalvaç’ta 2’si hayırseverlerimiz tarafından yapılmak üzere 4 tane Meslek Yüksek Okulumuz var. ‘Şer gördüğümüzde hayır, hayır gördüğümüzde şer var’ diye ayet-i kerimemiz de var. Süleyman Demirel Üniversitesinin bölünmesine önce serzelişte bulunmuştuk. Yeni kurulan üniversite marka değeri olmayacak diye serzenişte bulunmuştuk. 2. Üniversitemizin rektöründeki ışığı da gördüm. Rektörümüz açık açık:  ‘Harç bitti yapı paydos’’. Siz hayırseveri bulun istediğiniz fakülteyi açarız, sıkıntı yok. Bizi de bu oldukça mutlu etti. Gerçekten bu ikili ilişkiler kuvvetlenip buyur kardeşim dediklerinde Yalvaç diğer taraflara açılır 3. olur 4. olur bilmem ama bu Yalvaç gerçekten üniversiteyi hak edecek şekilde alt yapısının sağlanmış olduğu bir kampüs alanı ortaya çıkarmış vaziyette.

  İstesinler 6 ayda 60 bina dikerim diye de cevap verdim. Sadece hayır sever olarak değil, belediye olarak da Yalvaç üniversitesi için bina, alt yapı, üst yapı hiç fark etmez ne gerekiyorsa rektörlüğün emrindeyiz, Yök’ün emrindeyiz, devletimizin emrindeyiz. Eğer  bu günü kurtarmak istiyorsak gereken yapılır, bir 100 yılı kurtarmak istiyorsak ağaç dikerek yaparız ama önümüzdeki nesilleri kurtarmak istiyorsak, eğer eğitime gönül vermekse biz lafta değil, icraatta da hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Yalvaç’a üniversite kurulmayıp da başka bir yere kurulması da olsa olsa ancak hak yemekle olur. Biz her şeyle beraber bu işe hazırlıklıyız. Hayırseverimiz, belediyemiz, vatandaşımız bunun aklınıza gelecek her türlü alt yapısına hazır durumdayız.”

 

Bu haber 370 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...