Asker ailelerini ağırlayan Isparta halkına teşekkür

25 Şubat 2013 21:55

Isparta Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve büyük bir başarı ile devam eden ‘Bir Asker Ailesini de Siz Misafir Eder misiniz?’ Projesi kapsamında gönüllü olarak görev alan ailelere yönelik bir yemek tertip edildi. Isparta’da bulunan askeri birliklerde her yemin töreni sonrasında yemin eden vatan evlatları ve ailelerini Isparta Belediyesi’nin projesi kapsamında evlerinde ücretsiz olarak misafir eden gönüllü aileler bir araya geldi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından organize edilen programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz adına Piyade Albay Ayhan Işık, Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gönüllü aileler katıldı.

Isparta Belediyesi Yemek Salonu’nda düzenlenen akşam yemeği programında bir araya gelen ailelere protokol üyelerince birer şükran belgesi verildi. Geceye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz adına katılan Piyade Albay Ayhan Işık, evlerinde hiç tanımadıkları askerleri ve ailelerini misafir eden gönüllü ailelere yaptığı konuşmasında, ailelerin yapmış oldukları görevi ‘ulvi bir davranış’ olarak nitelendirdi.

Isparta Belediyesi’nce uygulanmasına büyük bir başarı ile devam edilen ‘Bir Asker Ailesini de Siz Misafir Eder misiniz?’ Projesi’nin başka illerce de denendiğini ancak bunda başarılı olunamadığını söyleyen Piyade Albay Ayhan Işık, projenin Türkiye’de tek olduğunu dile getirdi. ‘Sizler farklısınız’ diyen Işık, “Türk insanı dendiğinde akla misafirperverlik gelir. Yaptığınız bu güzellik sadece Isparta’da kalmıyor, bunun yankıları diğer illerde de duyuluyor. Memleketime gittiğimde yapmış olduğunuz bu misafirperverliğinizi orada da duydum. Sağ olun, var olun. Büyük bir davranış sergiliyorsunuz. Garnizon Komutanımız da bugün burada sizlerle bir arada olmak istiyordu. Ancak katılamadı. Komutanımız sizlere şükranlarını iletmemi istedi, iyi ki varlar dedi. Başkanımız da iyi ki böyle bir uygulama yapmış. Kendisine de bu projeden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Sizler çok kıymetli insanlarsınız’ diyerek sözlerine başlayan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da ailelere Türk Milleti’nin özel yapısında bulunan misafirperverlik örneğini en güzel şekilde gösterdiklerini söyledi. Isparta’da yaşayan aileler olarak misafirperverlik örneğini en güzel şekilde gün ışığına çıkardıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Bu projemizi destekleyerek şehrimizin medarı iftarı oldunuz. Özümüze uygun olarak misafirperverlik örneğini vatan evlatlarımız ve ailelerine yapmış olmanız ayrı bir önem taşıyor. Sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizler olmasaydınız bu güzelliğe şahit olamayacaktık. Sizler bu projeye destek olarak şahsımı da onurlandırdınız. Sizlerle onur ve gurur duyuyorum. Isparta’da yaşayanlar olarak misafirperverliğimizi üst seviyeye çıkardığınız için teşekkür ediyorum.

Sizler de misafir aldığınız da evlerinizin bereketinin artacağını biliyorsunuz. Misafire sunduğunuz bir kırık lokmanın o evin bereketine kırk lokma katıldığını biliyorsunuz. Bir de misafir nasibiyle gelir diye bir söz vardır. Misafiriniz ister Van’dan, ister İzmir, isterse Erzurum’dan gelsin, yapmış olduğunuz misafirperverliğinizle hepimizin kardeş olduğunu ispatlamış durumdasınız. Gönülden çalışmalar yapıyorsunuz. Asker ocağı Peygamber ocağıdır, onlar bizim kahramanlarımızdır. Kahramanlarımız ve aileleri için göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı sizlere minnettarım” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 1442 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...