‘Başkanımızın engellilere karşı büyük duyarlılığı var’

4 Aralık 2018 16:50

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve yönetimi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Er, Başkan Günaydın’ın yaptığı çalışmalar ve yatırımlardan dolayı memnun olduklarını söyleyerek, “Engellilere karşı başkanımız büyük duyarlılık içerisinde. Yeni dönemde de başkanlık görevi nasip oldur. Şehircilik ve engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve yönetimi ile birlikte gönüllüleri, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Günaydın ile değişik ortamlarda, değişik vesilelerle bir araya geldiklerine değinen İsmail Er, bu anlamlı günde kendisini makamında ziyaret etmek istediklerini belirtti. Engellilerin sorunlarının çözümü noktasında yerel yönetimlere ve ilgili kurumlara düşen görevlerin bulunduğunu dile getiren Er, “Belediye Başkanımızın üç dönemdir çalışmaları ve faaliyetleri hem şehrimiz hem de biz engelliler için memnun edici. Başkanımızın engellilere karşı büyük duyarlılığı var. Makam ve mevki engellilerin sorunlarının çözümü noktasında yetmeyebiliyor. Makam ve mevki ile beraber duyarlılığın da olması gerekiyor ki, o yetkilerin, o makamın sunduğu hizmetler engelliye çok daha kolay ulaşsın.

Şehrimizde görme engelliler için yapılan sarı çizgiler yeterli noktada yapıldı, bundan sonra da yapacağından hiç şüphemiz yok. Yine inşaatlarda engelliler için rampa ve asansör noktasında da belediyemiz büyük bir denetim yapıyor ve inşaat ruhsatı veriyor. Başkanımız çözüm için elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edeceğine eminiz. Belediyemiz yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyecilik noktasında da çok iyi. Hayvan barınağı, altyapı çalışmaları şehrimiz için oldukça verimli. Birçok ilimiz sel baskınları ile uğraşırken, Isparta’da su baskınları yaşanmıyor. Belediye başkanımızı şehircilik anlamında yaptığı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Yeni dönemde de başkanlık nasip olur. Önümüzdeki dönemde de bir 5 yıl daha başarılı çalışmalar yapacağınız inanıyoruz” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve beraberindekilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kendisini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da sonsuz teşekkürlerini iletti. Günaydın, “Arkadaşlarımız görme engelli olmalarına rağmen buraya gelerek bizleri ziyaret etmeleri benim için ayrı bir öneme sahiptir. Arkadaşlarımız görme engelli ancak yapılanları fevkalade görüyorlar. Altyapıdaki farkı biliyorlar, diğer yatırımları yakından takip eden bir başkan. Gerçekleştirmiş oldukları ziyaret bizlere enerji veriyor. Engellilerimize yönelik yaptığımız çalışmalarda eksikliklerimiz olabilir, gözden kaçırdıklarımız olabilir. Bunun üzerine daha da gitmek istiyorum. Medeniyetin ölçüsü de budur. Bu konuda hassasiyet gösteremiyorsak, bu konu ile ilgili çalışmalar yapamıyorsak medeniyette çok geri kalmışız demektir. Medeniyette Isparta’mızı daha ileri noktada görmek istiyorum. Bu noktada engellilerimizle onların talepleri doğrultusunda, hayatlarını kolaylaştırma noktasında çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz. Bu ziyaret vesilesiyle tekrar tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. Kendilerine, ailelerine güzel günler, sağlık, sıhhat ve mutlu gelecekler diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 291 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...