Günaydın MHP Teşkilatına Yatırımları gösterdi

25 Şubat 2013 21:56

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile bimsblok fabrikasını, gökkubbe fuar alanını ve Müze inşasını gezdi. Günaydın’da inşaat sahalarında fabrikaların durumu ve inşaatın durumu hakkında geniş bilgi verdi.

Belediye Başkanı, MHP İl Başkanı ve MHP Merkez İlçe Başkanı dün saat 10.30’da Yakaören Mevkiinde bulunan ve BELMAŞ tarafından inşaatı tamamlanan ve üretime geçen kendi alanında Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olan Bimsblok fabrikasında incelemede bulundu. Yine aynı fabrika sahası içerisinde inşası devam eden izolasyon ve yalıtım fabrikalarında da incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Batıkent mahallesinde inşası devam eden Gökkubbe, fuar  alanındaki inşaatta da incelemelerde bulundu. Heyet son olarak Gökçay kavşağına kurulan Türkiye’nin en büyük etnografya müze inşaatında incelemelerde bulundu. Günaydın bu inceleme esnasında da inşaat hakkında da heyete geniş bilgi verdi.

Günaydın gezi sonrasında da basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu, “İl ve İlçe Başkanımla birlikte güzel ve hızlı bir tempo ile inşası süren projelerimizi inceledik. Normal şartlarda 3-5 yılda bitirilemeyecek bu inşaatları biz 6 ay gibi kısa süre içerisinde tamamlıyoruz. Yaptığımız binaların kendine has özel simgeleri mevcut. Yaptığımız bu incelemelerde de inşaatımızın sekteye uğramadan ve belirtilen süreden daha önce yapılması için büyük gayret gösteriyoruz. Aslında mesleğim gereği burada şantiye şefliği de yaptığımı söyleyebilirim. Fabrika sahamızdaki inşaatımızı öyle bir duruma getirdik ki birbirine paralel ve birbirlerini tamamlayacak şekilde entegre ediyoruz. Artık Türk Mühendislerin yaptığı proje ile robotlar hizmet verecek. Fuar alanımızda uluslar arası fuar kapasitesinde olup şehrimizi fuar şehri yapmayı hedefliyoruz. Müzemiz ise tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillerimize aktaracak bir eser olacak. Avrupa ülkelerine gittiğimizde hemen hemen her şehirde kendi şehirlerinin kültürünü yansıtan onlarca müze var. biz ise bu kültürümüzü yaşatmak için bugüne kadar hiçbir gayret göstermedik. Bu eserimiz de bu özelliği ile ülkemize örnek olacak bir projedir” dedi.

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...