“Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak”

5 Aralık 2018 16:06

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın’’ projesiyle merkez ve ilçelerdeki öğrencilere yüzme eğitimin verildiğini belirterek, “Çocuklarımız ve aileleri çok mutlu. Bu sayede de yetenekleri de keşfetmiş oluyoruz” dedi.           

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci 100 Günlük İcraat Programının sonuna kadar yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflenen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın’’ projesi Isparta’mızda da tüm hızıyla sürüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve öğrencilerimizin Beden Eğitimi ve Oyun dersini yüzme öğrenerek değerlendirmelerini amaçlayan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi Tahsin Bilginer Yüzme Havuzunda gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörleri nezaretinde ilimizde bulunan İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yüzme dersleri veriliyor. Proje 1’er aylık periyotlarda ve 3 dönem halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi için hayata geçirilen bu projede tüm ilkokul 3. ve 4.  sınıflarda eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrencinin  yüzme eğitimi alacağını söyledi. Şu ana kadar bir çok okulun bu projeye dahil olduğunu anlatan Gevrek, “Çocuklarımız ve aileleri çok mutlu. Bu sayede de yetenekleri de keşfetmiş oluyoruz. Havuzumuz çocuklarımızın hizmetinde. Servisle okullarından alınıp kurumlarına koyuyoruz. Yüzmede yüzlerce sporcumuz var. Taramaların dışında bu proje sayesinde de yetenekler ortaya çıkacaktır” dedi.

 

Bu haber 297 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...