“Bu insanlık suçunun sorumlularını Türk milleti asla affetmeyecektir”

25 Şubat 2013 22:02

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Hocalı Soykırımı’nın 21. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yalçın’ın mesajı şöyle: “Yıl 1992 Şubat’ın 26’sı. Bundan 21 yıl önce, Azerbaycan Cumhuriyetinin Dağlık Karabağ bölgesinde, Nüfusu 10 bin olan Hocalı Kasabasında 3 bin civarında Müslüman Azeri Türk’ü bulunmaktaydı.

Ermeni katillerin saldırısı sonucunda hiçbir suçu günahı olmayan yüzlerce masum Müslüman Azerbaycanlı soydaşımız katledilmiştir. Resmi rakamlarda ölenlerin sayısı 613 olarak açıklanmakla birlikte, katledilen soydaşlarımızın 1300 kişi civarında oldukları bilinmektedir. Saldırı sırasında Hocalı ’da yaşayan Ahıska Türkleri de aynı saldırılara maruz kalmışlardır. Bu canice yapılan menfur saldırıda 1000 den fazla soydaşımız da yaralanmıştır.

Hocalı ‘da çocuk, kadın ve yaşlı demeden siviller katledilmiştir. Saldırının ilk gecesinde sekiz ailenin tamamı katledilmiştir. Ayrıca 700’den fazla çocuk anne veya babasını kaybetmiştir. 

Hocalı ‘da işlenen bu katliam; Müslüman Azeri Türk’ü sivil soydaşlarımıza karşı Ermeni canilerin topluca işledikleri soykırım cinayetlerinin adıdır. Bu soykırımcı, insanlık suçunun sorumlularını Türk milleti asla affetmeyecektir.

Türk milletine soykırımcı yaftası vurarak yıllardan beri iftiralarla, zan ve töhmet altında bırakan Ermeni ve Ermenici bu zihniyet; Kendilerinin gerçekleştirdiği bu cinayetlerini görmezden ve anlamazdan gelmesi insanlık tarihinin gördüğü en büyük çifte standartlardan birisidir. Önüne geleni çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek ayırt etmeden öldürenleri görmezden gelen batının riyakârlığını ise bir gün herkes açıkça görecektir.

Ermeni çetelerinin her devirde alışkanlık haline getirdiği sivil ve savunmasız insanları katletmeleri milletimizin hafızasından bir an olsun çıkmamaktadır. Nitekim Hocalı katliamı bunlar arasındadır ve bu menfur hadise Ermeni mezaliminin ve acımasızlığının her devirde devam ettiğini göstermiştir.

Tarihimizi Ermenilere sorgulatanlar, ecdadımızın hakir görülmesine çanak tutanlar; Bugün kardeş Azerbaycan topraklarının yaklaşık beşte birini işgali altında bulunduran Ermenistan; saldırgan ve tahrik gücü yüksek politikalarını sürdürmekte olduğunu göz ardı etmektedir.

Türkiye’nin milli iddialarını Ermeniler karşısında aciz bir duruma düşürme çabası sarf edenler esasen geçmişten hiç ders almayan zavallı zihniyetlerin hem Doğu Anadolu’daki soykırımı hem de Hocalı katliamını asla hatırından çıkarmaması ahlaki ve milli tutarlılık gereği olacaktır.

Ülkemizin bile toprak bütünlüğünü sorgulama cüreti gösteren ve her fırsatta düşmanlık duygularını sergilemekten kaçınmayan Erivan yönetiminin, yıllardan beri Azerbaycanlı kardeşlerimize büyük eziyetler yaptığı da bir hakikattir.

Bu vesileyle başta Hocalı olmak üzere, Ermeni saldırılarıyla hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yâd ediyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...