AK PARTİ’NİN BAŞKAN ADAYI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN

7 Aralık 2018 18:27

AK Parti’nin Isparta’da MHP’ye jest yapacağı beklentisi ve spekülasyonları doğru çıkmadı. AK Parti, Isparta Belediye Başkan Adayı olarak ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’İ çıkardı. Başdeğirmen, 1998 yılından bu yana Isparta’da sivil ve mesleki toplum örgütleri, sosyal projelerin içerisinde yer alıyor.

AK Parti, Isparta’daki beklentileri ters düz etti. AK Parti’nin yüzde 50 oranında oy aldığı Isparta’da MHP’ye jest yapacağız, Yusuf Ziya Günaydın’ı destekleyeceğine dair beklentiler gerçekleşmedi. AK Parti, Isparta Belediye Başkan Adayı’nı Şükrü Başdeğirmen olarak belirledi. ITSO Başkanlığı’nda istifa ederek AK Parti’den aday adaylığı müracaatı yapan Başdeğirmen, AK Parti’nin Isparta adayı oldu. Başdeğirmen’in adaylığına ilişkin resmi açıklama dün Ankara’da AK Parti İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Şükrü Başdeğirmen, "Isparta'nın kalkınması ve daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için göreve talip olduk. Seçildiğimiz takdirde halkımızla birlikte belediyeyi yöneteceğiz. Hakkımızda hayırlısı olsun" dedi.

ŞÜKRÜBAŞDEĞİRMEN KİMDİR?

Öte yandan Şükrü Başdeğirmen ismi Isparta için yabancı değil. Isparta merkez doğumlu olan Başdeğirmen, 1998 yılından bu yana Isparta’nın sosyal, ekonomik, sivil ve mesleki örgütlerinde görev yapıyor. 1999-2004 döneminde DYP’den Isparta Belediye Meclis Üyeliği yapan Başdeğirmen, 2005 yılında Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un başkanlığı döneminde ITSO Yönetim Kurulu’na girdi. 2 dönem Başkan Vekili olarak görev yapan Başdeğirmen, Mayıs-2013’de rakiplerinin karşısında ezici bir çoğunlukla ITSO Başkanlığı’na seçildi. Başdeğirmen, 2018-Mart ayında da güven tazeleyerek 2. Kez ITSO Başkanı oldu. Başdeğirmen, meslek örgütü görevinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de görev aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul projelerinden biri olan Hafız İbrahim Demiralay okulunun  ve SDÜ’nün Hukuk Fakültesi binasının yapımı projesinde gönüllü olarak görev alan Başdeğirmen, evli ve 2 çocuk babası.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN ADAYLIĞINI AÇIKLARKEN ‘SANA GÜVENİYORUM, ISPARTA’YI İSTİYORUM’ DEDİĞİ ÖĞRENİLDİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki mitinginde söylediği gibi dün de ‘Isparta’yı istiyorum’ vurgusu yaptı. ITSO Başkanlığı’ndan istifa ederek aday adayı olan Şükrü Başdeğirmen’in AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiği törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine o mesajı verdi. Erdoğan, Şükrü Başdeğirmen’i aday sıfatıyla kürsüye davet ettiğinde kısık sesli bir şeyler söyledi. Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne dediğini soranlara ‘sana güveniyorum, Isparta’yı istiyorum’ şeklinde talimat verdiğini anlattı.

Bu haber 403 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...