Google’ın Ispartalı Yazılım Mühendisi Yapay zekayı işaret etti

8 Aralık 2018 13:00

Google'ın Ispartalı yazılım mühendisinden gençlere çağrı: "Yapay Zeka" alanında şimdiden çalışmaya başlayın. Mükemmel iş fırsatları sizi bekliyor. 

Yıllık izninde ailesini Isparta'da ziyaret eden  Diş Hekimi çift Namık-Canan Aydın’ın oğulları Nebi Mert Aydın, sosyal sorumluluk bilinciyle  TED Isparta Koleji'ne gelerek ortaokul ve lise öğrencilerimizle kariyer hikayesini paylaştı.  İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini  New York'taki Binghamton Üniversitesinde tamamlayan Aydın,  öncelikle Disney ve NASA gini firmalarla çalışan startup şirketlerinde çalışmaya başladığını belirtti ve Google'da da çalışmalarını Yapay Zeka üzerinde yoğunlaştırdığını ifade etti.

Geçmişteki verilerden yararlanarak geleceğe yönelik tahminde bulunmak olarak tanımladığı Yapay Zeka'nın bugün serbest piyasa ekonomisinde, sosyal medyada, kişiselleştirilmiş reklamcılıkta, savunma sanayinde ve telekomünikasyonda  olmak üzere bir çok alanda kullanıldığının altını çizdi. Gelecekte tıp alanında özellikle kanser gibi hastalıkların teşhisinde de yapay zekadan yararlanılacağını söyleyen Nebi Mert Aydın, yazılım ve yapay zeka uygulamalarında nitelikli insan kaynağına çok fazla ihtiyaç olduğunu belirterek gençlere bu alanda liseden itibaren çalışmaya başlamalarını önerdi.

 

Bu haber 339 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...