Başkan Özmeral, Makedonya’da Yerel Yönetimler İşbirliği Toplantısına katıldı

26 Şubat 2013 18:37

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Türkiye ve Makedonya Belediyeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi maksadıyla tertiplenen 3 günlük çalışma gezisine katılan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral Eğirdir’e döndü.

21-23 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Makedonya çalışma ziyareti kapsamında Türkiye’den katılan 32 kişilik Belediyeler heyeti Üsküp’te Yerel Yönetimler İşbirliği Toplantısı yaptı. Bu toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer de katılarak ayrı bir güç verdi.

Gostivar Belediyesi’nin binası gezildi. Burada da bir tanışma toplantısı yapıldı. Üç yabancı büyükelçi ile Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, toplantıya katılanlar arasında bulundu. Türkiye’den katılan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile TBB Encümen üyesi Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver duygu yüklü güzel konuşmalarıyla dikkat çektiler. Genel Sekreter Hayrettin Güngör, dostluk ve kardeşliğin daha iyi olmasını isteyerek TBB tarafından, Türkiye ile Makedonya Belediyeleri arasındaki sürdürülebilir işbirliğinin sembolü olarak Gostivar Belediyesi’ne önceden alınan çöp toplama aracını Türkiye’deki bütün Belediyeler adına teslim etti.

TBB tarafından temin edilen Çöp Toplama Aracı, mütevazi bir törenle Gostivar Belediyesi’ne teslim edildi. Çöp aracının anahtarı Gostivar Belediye Başkanı Dr. Rufi Osmani’ye Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör tarafından verildi.

Türkiye’den heyet halinde Makedonya’ya giden Belediye Başkanları, resmi görüşmeler ve toplantılar dışında kalan zamanı Osmanlı’dan kalma ecdâd yadigârı tarihî ve kültür varlıklarını ziyaret ederek değerlendirdiler.

Türk Köyü olan Banisa’ya uğrayan heyet, Türk Dünyası Belediyeler Birliği organizesi ile yeni yapılmış olan Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’nda öğretmen, öğrenci ve yöre halkıyla birlikte oldular. Burada sıcak ve duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra bin öğrencinin eğitim gördüğü Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu toplu halde ziyaret edildi. Uzunca sıra halinde bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin “Türkiye, Türkiye” tezahüratları arasından okula giren TBB Heyeti duygulu anlar yaşadı.

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ile Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip, Gastivar Belediye Başkanı Dr. Rufi Osmani devamlı olarak heyetle birlikte oldular.

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ziyaretler sırasında, Türkiye için  “siz güldüğünüzde biz kahkaha atarız, siz üzüldüğünüzde biz göz yaşı dökeriz” diyerek Türkiye’ye olan bağlığını ve sevgisini hayranlıkla ifade etti.

 

 

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...