Sağlık İdarecileri Günü Kutlandı

20 Aralık 2018 15:40

18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ile Genç Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem gerçekleştirdi. Sağlık yönetimi potansiyeli ve kalitesinin her geçen gün yükseldiğini belirten Erdem, “Sağlık yönetimi Türkiye’de ciddi bir pozisyon kazandı ve kazanmaya da devam ediyor. Öğrencilerimizi ve bizleri sevindiren haberlerden biri de bu birime yönelik kadrolar açılarak  istihdamın sağlanmasıdır.” dedi.

Sözlerinde öğrenciler için önemli bir noktaya da değinen Erdem, “Isparta Şehir Hastanesinde öğrencilerimiz staj ve eğitim imkanı buluyor. Hastane yönetimi ile bunun çalışmasını yaptık. Öğrencilerimiz teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim de alarak geleceğe hazır hale geliyor.” diye konuştu.

Isparta Şehir Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Şükrü Buğra Kaplan da hastaneye staj için gelen öğrencilerden memnun olduklarını dile getirerek  şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin çok iyi birer yönetici olacağı konusunda gözümüz arkada kalmayacak.” dedi. Sağlık yöneticiliğindeki iki ana soruna dikkat çeken Kaplan, “ En büyük eksiğimiz yabancı dil biz bunun sıkıntısını çok fazla yaşıyoruz. Diğer sorun ise yenilikçi değiliz. Yenilikçi olmamız gerekiyor ve yeni bir şeyler ortaya koymamız lazım.”

Sağlık sektörünün giderek geliştiği ve artık dünyada sağlık turizminin etkili olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Isparta Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Sever, “Bizler bilimsel, çağdaş, halkın hak ettiği hizmetler ile insana ve emeğe saygı çerçevesinde vizyonumuzu belirledik.” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizde yapılan birçok yenilik hareketi ile sağlık dünyasında önemli değişimlere imza attıklarını belirten Sever, “Sağlıkta Büyük Dönüşüm adlı çalışma ile Türkiye’de baştan aşağı bir yenilenme meydana geldi. Şehir hastanemizde bunlardan birisi bizler, teknolojiye ayak uydurarak hastalarımızın memnun olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayşe İspirli, Acıbadem Sağlık Grubu, Anlaşmalı Kurumlar Uzmanı Songül Şenel ile Isparta Şehir Hastanesi Birim Sorumlusu Asiye Akgün'ün katılımıyla bir panel düzenlendi.

 

Bu haber 425 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...