“BİR ÜLKE GİRİŞİMCİSİ KADAR ZENGİNDİR”

21 Aralık 2018 14:34

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, İşkur ve KOSGEB işbirliğinde verilen girişimcilik eğitimlerinin 2018 yılı son etabı da tamamlandı. ITSO’da düzenlenen eğitimlerde 24 kişi belge almaya hak kazandı. ITSO Genel Sekreteri Nihal İspir tarafından verilen eğitimlerin son gününde ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke ile KOSGEB yetkilileri girişimci adayları ile biraraya geldi.

 ITSO Başkan Vekili Tutar, girişimcilere bazı tavsiyelerde bulunarak şu bilgileri verdi:

“Öncelikle bu eğitimlere katılarak, iş hayatına girecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Girişimci olmak çok kolay değil. Girişimci olmak için bir fikir sahibi olmak gerekir.Üretmeyi istemek lazım. Memleketimize destek vermeyi gönlümüzden yapmak lazım. Çünkü girişimci olmak demek memlekete yatırım yapmak demek. İstihdam sağlamak demek, vergi vermek demek. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi istihdam. Devletimiz İstihdamı artırıcı sürekli tedbirler alıyor. Burada da sizlerin çok büyük katkıları var. Girişimci olmak tabii ki bir risk. Ama bu riski almadan girişimci olunmuyor.  Biz sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak kendilerine kazanç sağlarken bir bakıma hem iline hem ülkesine destek olmak isteyen girişimcilerimizin her zaman arkasında duruyor ve destekliyoruz. Çünkü bir ülke girişimcisi kadar zengindir. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var.

ITSO olarak biz girişimcilerimizin sayısının artması adına bu zamana kadar 900’ün üzerinde girişimci adayına kurs verdik bunların 300 e yakını iş yerini açtı. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapıyoruz. Belki maddi bir desteğimiz yok ama ücretsiz kurslar açıyoruz, işletme açacaklara ve yeni işletme sahiplerine eğitimler veriyoruz.  

Artık devletimiz iş kurmak isteyenlere birçok destekte bulunuyor KOSGEB gibi önemli bir kurum var. KOSGEB; KOBİ nitelikleri taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan çok önemli bir kurumumuzdur. Buradan bizlerle her zaman işbirliği yapan İş-Kur yetkililerimiz ile KOSGEB yetkililerimize teşekkür ediyorum. “

Ardından İş-Kur Müdür Yardımcısı Höke de girişimci adaylarına bilgiler verdi.

Bu haber 337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...