“ESNAFIMIZA SORMADAN BİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ”

22 Aralık 2018 13:18

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Üzüm Pazarı’ndan açıkladı: Üzüm Pazarı, Cumhuriyet İlkokulu , Bey Hamamı ve Bedesten’i ortaya çıkaracak bütün bir proje yapmayı planlıyoruz. Esnafımıza sormadan hiç bir şey yapmayacağız.

                AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen yerel seçim çalışmaları çerçevesinde dün Üzüm Pazarı Arastası’nı ziyaret etti. İl Başkanı Osman Zabun, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse ve Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü ile birlikte Karpuz Çeşmesi önünden başlayarak tüm işyerlerini tek tek gezerek esnafını elini sıkan, sorunlarını dinleyen Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen daha sonra esnaflarla çay sohbetinde bulundu.

                Yıllardır Üzüm Pazarı’nda işyeri bulunan esnaflar AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen’e ‘Uzun zamandan bu yana çarşımızın üst kaplamasıya ilgili sıkıntı yaşıyoruz. 130 esnaf mahkemelik oldu. Yaşlı insanlar mahkemelerde süründü mağdur oldu. Burada 500 kişi ekmek yiyor. Şimdi üst örtü ile ilgili sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz.  Isparta’da biliyorsunuz kapalı çarşı özelliğini taşıyan tek yer Üzüm Pazarı var. Biliyorsunuz nice çarşılar yapıldı yıllarca çalışmadı. Örnek vermek gerekirse Tuhafiyeciler Çarşısı, Fatih Çarşısı, Halı Sarayı onlarca örnek vermek mümkün. Tek yaşayan çarşımız Üzüm Pazarıdır. Bu çarşıyı devam ettirebilmemiz için daha da güzelleştirmemiz lazım. Şimdi Şükrü bey belediye başkanı seçilirse ki olacaktır da, buranın güzelleştirilmesi ile ilgili destek bekliyoruz. Anıtlar Kurulu ile ilgili olan sorunları biz yakından takip ediyoruz. Bizler üstünün kapalı kalmasını istiyoruz ama belki uzay çatı ile ya da başka şekilde çözeriz. Ispartamız’a yakışır şekilde bir proje istiyoruz’ diyerek isteklerini belirttiler.

                ÜZÜM PAZARI ISPARTA’NIN KALBİDİR

                Esnafları ziyaretinde herkesten benzer talepler aldığını belirten AK Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, konuya yabancı olmadığını ve göreve geldiği takdirde esnafların bu sorununa çözüm üretmeye hazır olduklarını ifade etti. Üzüm Pazarı’nın Isparta’nın kalbi olduğunu dile getiren Başdeğirmen, ‘Burası bizim tarihimiz, herşeyimiz. Babam burada sayacılık yaptı. Sorunları çözeceğiz. Esnaflarımızla konuşarak, Anıtlar Kurulu’nun onayını alarak bir proje yapacağız. Isparta tarihini gösteren yer burasıdır. Burası bizim kalbimiz. Buradan başlayacağız. Yer döşemesinden duvar kaplamasına kadar yapacağız. İnsanlar alışverişe değil gezmeye gelecek. Burada biz kimsenin işini aşını sıkıntıya sokmayacağız. Kimse işinden olmayacak. Sadece burası değil Cumhuriyet İlkokulumuzu, Bey Hamamı’nı, Bedesten’i ortaya çıkaracak bütün bir proje yapmayı planlıyoruz. Esnafımıza sormadan hiç bir şey yapmayacağız. Sizlere gelip biz bunu düşündük ama siz ne dersiniz deyip fikrinizi alacağız. Yüzde 51 evet diyorsa projeyi o zaman hayata geçireceğiz’ dedi.

                ISPARTA YEPYENİ BİR DÖNEME KAPILARINI AÇACAKTIR.

                AK Parti İl Başkanı Osman Zabun seçim çalışmalarının devam ettiğini belirterek ‘İlk günden bu yana halkımızın teveccühü ve gözardı edilemeyecek bir heyecanı var. Bundan dolayı bütün Ispartalı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. İnşaallah biz güçlü bir kadroyuz, güçlü bir ekibiz. Isparta’nın bütün meselelerine hakim, bütün sorunlarına çözüm odaklı bakan ve bu gücünü, birikimini ortaya koyabilecek birlik berabrlik içerisinde bir kardeşlik duygusu içerisinde tüm Ispartalı hemşehrilerimizle kaynaşacak, kenetlenecek bir ruha sahibiz. İnşaallah 31 Mart’ta da bu sandığa yansıyacaktır diyorum. Isparta 31 Mart’tan sonra yerel yönetimler açısından yepyeni bir döneme kapılarını açacaktır diyorum. Şimdiden bütün hemşehrilerimize hem hayırlı Cumalar diliyorum. Allah keder dert vermesin. Allah mutlu, huzurlu eşiyle dostuyla, konusuyla komşusuyla mutlu huzurlu bir hayat diliyorum’ sözlerine yer verdi.

                AK Parti heyeti Cuma namazı vaktine kadar esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

 

Bu haber 315 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...