“Uzaktaş’ın aklının ermediği konular var”

26 Şubat 2013 18:48

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP Danışma Meclisi Toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a “Siz hiç 70 yıl dayanan asfalt gördünüz mü?” diyerek yüklenmişti. Yalçın, Uzaktaş’a cevap verdi: “Keşke bu konuyla ilgili olarak üniversiteden veya karayollarından bir uzmanın görüşünü alıp da açıklama yapsaydın!”

AKP Danışma Meclisi Toplantısının ardından muhalefet iktidara yüklenmeye başladı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş’a cevap verirken CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e yüklendi.

UZAKTAŞ BİLİP BİLMEDEN KONUŞUYOR!

Uzaktaş’ın toplantıda 70 yıl dayanan asfaltın olmayacağını belirterek Belediye Başkanı Günaydın’ı hedef almıştı. Bunun üzerine açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Yalçın, “Sayın Nuri Uzaktaş bilip bilmeden konuşuyor. Bu konuyla ilgili olarak üniversiteden veya karayollarından bir uzman görüşü alarak açıklama yapabilirdi. Ancak bunları bilmediği halde konuşuyor. Bu asfaltın mali analizleri yapılırken bütün durumlar göz önüne alınır. Yoldan araçların geçiş sayısı, suyun akış durumu gibi çalışmalar sonuca ulaşılır. İşte belirttiğimiz gibi Sayın Uzaktaş’ın aklının ermediği konular var. Ben her zaman söylüyorum ‘Gel bu konuları tartışalım’ diye ama gelmiyor. Neden gelmiyor onu da anlayamıyorum. Gelsin bu konuları tartışalım” dedi.

BİZ CEVAP İSTİYORUZ ONLAR KONUYU SAPTIRIYORLAR

Öte yandan Uzaktaş’a Isparta-Konya ve Isparta-Antalya arası duble yollarının durumunu sorduklarını ancak cevap alamadıklarını da belirten Yalçın, “Asfaltın dayanıklılık süresine takıldı kaldı. Isparta-Antalya, Isparta-Konya yollarını soruyoruz net cevap veremiyorlar. Eski Özel İdare binasında yaşanan maddi kayıpları soruyoruz buna da cevap veremiyorlar. Bunları söylesinler bize. Türkiye’deki tüm gelişmelerden mahrum olan İl Isparta’dır” diye konuştu.

Diğer taraftan Isparta’nın giriş ve çıkışlarında aydınlatma lambalarının yanmadığını da ifade eden Yalçın, “İktidar bunu yapamıyorsa vatandaşın mağdur olmaması adına ben Belediye Başkanımızdan rica edeyim, belediye olarak biz yapalım” şeklinde konuştu.

HAYALDEN ÖTEYE GİTMEZ

Bu arada CHP İl Başkanı Vedat Şenol da AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e yüklendi. Şenol, Bilgiç’in “Isparta-Burdur birleşmeli ve büyükşehir olmalı” fikrinin hayalden öteye gidemeyeceğini savundu.

 

 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...