Tek başına orkestra

22 Aralık 2018 13:22

25 yıldır düğünlerde çalgı çalıp, söyleyen Senirkentli Çolak Veli’nin kimsede olmayan bir yeteneği var. Çolak Veli, orijinal darbuka, cümbüş ve klarnet sesini ağzıyla çıkarıyor.

Senirkent’te Çolak Veli lakaplı Veli Çelikgöz. Tarım Aktüel’den Fevzi Özdemir, ünlü etti Çolak Veli’yi. Youtube’de yayınlanan videosu şu anda 4 milyon izlemeyi buldu. Müthiş bir rakam. Çolak Veli’nin ünü hızla yayılıyor. Senirkent ziyaretinde Isparta Gazetesi muhabirinin görüştüğü Veli Çelikgöz, ağzıyla orijinal olarak darbuka, cümbüş ve klarnet çalabiliyor. Ağzından çıkardığı ses bire bir müzik aletleri ile aynı. Müzik aletleri çalıyor, üzerine de şarkıyı söylüyor. Anlayacağınız Çolak Veli, tek başına bir orkestra. Tek başına gittiği bir yerde hem darbukacı, hem klarnetci, hem cümbüşçü hem de sanatçı olabiliyor.

1956 doğumlu Veli Çelikgöz, 25 yıldır düğünlerde başta darbuka olmak üzere çalgı çalıyor. 2 çocuk babası Veli Çelikgöz’in bu özelliği herkes tarafından ilgi ile izleniyor. Her insanın ağzından müzik aleti sesi çıkartamayacağını belirten Çelikgöz, “Benim asaletin, köküm çalgıcı. Anne tarafımdan bu. Cenamı Allah tarafından kendi kendime hida geldi. Klarnet, cümmüş, darbuka sesini ağzımla çalar, sonra türküsünü söylerim. Düğünlere gidiyorum. Televizyon çekimlerim yapıldı.  Beğenen beğenene. Ben gibi ağzıyla orijinal yapan yok. Türkiye’de olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

 

Bu haber 392 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...