“Manavdan da başkan olur”

26 Şubat 2013 18:51

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, her seçim döneminde ‘Merve Kuyu siyasete girecek mi girmeyecek mi?’  gibi söylentilerin çoğaldığını ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Siyaseti epey bir dönem ertelediğini ifade eden Kuyu, “Benim gözümde iyi bir idareci ise manavdan da belediye başkanı olur. Bütün Isparta şunu istemeli; Ben iyi bir mimar, doktor, avukat, mühendis istemiyorum. Ben, şehrimi geleceğe taşıyacak, Isparta’nın önünü açacak iyi bir idareci istiyorum” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, siyasete girip girmeyeceği sorusuna net bir şekilde cevap verdi. Her seçim döneminde siyasete girip girmeyeceğinin merak konusu olduğunu ancak siyaseti epey bir zaman ertelediğini aktaran Kuyu, “Bunun arkasından hemen genel seçimle ilgili bir düşüncesi var da denmesin. Mimar olarak hizmet etmekten çok mutluyum. Yeni Isparta’yı oluşturmak adına galiba doğru bir yerdeyim” dedi. İmar hareketlerinin ana belirleyicisinin yerel yönetimler olduğuna değinen Kuyu, Isparta’da lokomotif sektörün yapı sektörü olduğunu bildirdi. İmar hareketinin şehrin nabzı olduğuna işaret eden Kuyu, yerel seçimlere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Artık seçmen bilinçli. Herkes net bir şeyler duymak istiyor. Her konuyu da şeffaf olarak algılamak istiyor. İmar hareketleri çok hassas konular. İmar hareketi demek her zaman rant değildir. İmar hareketleri kentin nabzıdır aslında. Bundan hem müteahhit kazanır, hem de şehir kazanır. Doğru yaptığınız zaman bu noktada hareket eden bir şehrin gelişmesi için imar hareketlerinden bahsetmezseniz o şehir durağan bir şehir haline gelir. O şehrin gelişmesini bekleyemezsiniz.

YENİ ISPARTA’YI KURMAK NOKTASINDA DOĞUR BİR YERDEYİM

Yerel seçimlerin yaklaşması gerçekten çok önemli bir konu. İmar hareketlerinin ana belirleyicisi yerel yönetimler. Hangi belediye başkanımız ve hangi belediye yönetimimiz gelirse gelsin özellikle Isparta üzerinde en net olarak halkı bilgilendirmeleri gereken konu imar konuları. Çünkü Isparta’da birinci lokomotif sektör yapı sektörü. Dolayısıyla bu konularda öngörü koymak gerekiyor. Burada biz de buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah 1 yıl sonraki süreçte belki de belediye başkan adaylarımızla beraber hepimiz burada tartışıp bazı sorular soracağız. Her seçim döneminde ‘Merve Kuyu siyasete girecek mi girmeyecek mi?’  böyle bir konu söz konusu oluyor. Benim bu şekilde bir düşüncem söz konusu değil. Basında yine bununla ilgili haberler çıktı. Bu dönem için kafamda Mimarlar Odası Başkanı olarak mimarlar ile ilgili Isparta’da gerçekten yapılacak çok iş olduğunu düşünüyorum ve bunu siyasete bağımlı yapmakla alakalı bir kaygımız yok. Doğruları biz söyleyeceğiz ve muhakkak ki siyasetçilerimiz çıkıp kendilerini anlatacaklardır. Ama bizim bilgi birikimimiz olabildiğince kim belediye başkanımız olursa, kim belediye meclisinde bu konuyla alakalı görevliler olursa bire bir kullanılabilsin istiyoruz. Benim siyasetle ilgili bir düşüncem yok. Bunun arkasından hemen genel seçimle ilgili bir düşüncesi var denmesin. Epey bir dönem erteledim. Mimar olarak hizmet etmekten çok mutluyum. Yeni Isparta’yı oluşturmak adına galiba doğru bir yerdeyim.

‘MİMARLAR EN İYİSİNİ YAPAR’ KONUSUNU DOĞRU BULMUYORUM

Türkiye’deki gelişmekte olan şehirlerde en önemli konu her zaman imara kilitleniyor. İmarı en iyi bilen kişi mimar olduğu için mimar bir belediye başkanını tabi ki halk kafasına daha iyi oturtuyor. Ben de bir Mimar’ım. Asla mimarlar en iyisini yapar konusunu da doğru bulmuyorum. Önemli olan, bir şehri yönetirken etrafında bütün alanları, en iyi yönetebilen kadroyu oluşturmaktır. Yani belediye yönetimi adı üstünde belediye yönetimidir, belediye imarı değildir. Yani bunu mesleki anlamda ayrışımda bulundurmaya çok gerek olmadığını düşünüyorum. İyi bir yönetici bütün birimleri çok iyi yöneterek bence bu konu başarılı sonuçlara ulaşabilir. Artık devir uzmanlık devri. Uzmanlarla en iyi çalışan yönetimler başarıya ulaşıyor. Her şeyi ‘ben bilirim’ değil, ‘ben uzmanlarla en iyi çalışabilirim’ diyen bakış açısı ön plana çıkıyor. Ama tabi ki ne güzel ki bir belediye başkanı mimar olup bu konulara da yakın olsa, ya da bir makine mühendisi olsa da diyelim arıtma, çevre konularına hâkim olsa. Bunlar beklentiler ama belediyecilik imar değil. Belediyecilik; halka en iyi idari kadroyu kuran, en iyi uzmanlık alanlarını çalıştıran yönetici demektir.

Benim gözümde iyi bir idareci ise manavdan da belediye başkanı olur. Bütün Isparta şunu istemeli; ben iyi bir mimar, doktor, avukat, mühendis istemiyorum. Ben, şehrimi geleceğe taşıyacak, Isparta’nın önünü açacak iyi bir idareci istiyorum. İyi bir idareci her şey olabilir. Yani önemli olan bu idarecinin gerekli uzmanlarla çalışmaya hazır olmalıdır.

Mesleklere çok takılmamak lazım. Önemli olan şehrimizin önünü açabilecek olan ve belediye meclisi ile beraber en iyi kim yönetecekse onun arkasında olmak lazım.”

 

 

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...