STK DAYANIŞMASI BAŞARDI

25 Aralık 2018 17:45

‘Duvarı Nem İnsanı Bağımlılık Yıkar’ sloganı ile Isparta’da hazırlanan programda UYUMDER ve EL ELE DERNEĞİ, örnek bir dayanışma gösterdi. Düzenlenen gecede hem bağımlı çocukların hayat hikayeleri dinlendi hem de onların spor ve sevgiyle bağımlılıktan nasıl kurtulabileceğine dikkat çekildi.

UYUMDER, ilimizde 4 yıldır uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda büyük emek harcıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni bir mekana da kavuşan derneğin bu faaliyetlerine destek ise kentin 13 yıldır başarı çalışmalarıyla örnek gösterilen El Ele Derneği oldu. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonları Kübra Dağlı, Emirhan Muran ve Dünya ikincisi İrem Nur Öztürk’ün katıldığı bir gece düzenlenen dernekler, STK’ların el ele verdiğinde neler başarabileceğini gösterdi.

22 Aralık Cumartesi akşamı, Işıkkent Spor Salonu’nda düzenlenen programda önce kermes yapıldı. Kermeste UYUMDER, EL ELE DERNEĞİ üyeleri, gönüllüleri ve bu faaliyetlere destek olan kadınların el emeği göz nuru eserler satışa sunuldu, hazırladıkları gıdalar satıldı. 

Akşam ise UYUMDER sayesinde bağımlılıktan kurtulan bir genç hayat hikayesini salonu dolduranlara anlattı. Onun hikayesi 13 yıllık bağımlılığın ardından tedavi sürecini ve sonrasında hayata pozitif bakışını içeriyordu. Ona en büyük desteği veren annesinin yazdığı mektup okundu.

Müzik dinletisi ve diğer gösterilerin ardından UYUMDER AĞASI için hazırlanan kemerin açık artırma usulü satışına başlandı. Kemeri, 50 bin TL veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın satın aldı ve ağa oldu. Mehteran konseriyle tamamlanan gecede  emeği geçenlere plaket verildi.

 

 

Bu haber 277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...