Konya’ya Kültür Gezisi büyük ilgi gördü

25 Aralık 2018 17:47

Isparta Belediyesi Kültür Gezilerine devam ediyor. Isparta Belediyesi vatandaşları ücretsiz olarak Anadolu’nun ışığı, hoşgörünün ve gönüllerin şehri Konya’ya götürüyor. Hafta sonu da devam eden kültür gezilerine Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı.

Isparta’da yaşayan vatandaşlar Konya Kültür Gezisi kapsamında rehberler eşliğinde düzenlenen gezide Mevlana Türbesi, Sille Köyü ve Meram’ı dolaşma fırsatı buldu. İlk olarak Mevlana Türbesini ziyaret eden burada dualar okuyan vatandaşlar ardından Sille Köyü’ne geçti. Burada tarihi köyü ziyaret eden vatandaşlar ardından İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezindeki Sema Gösterilerini izledi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’ın da katıldığı programın ardından aynı merkez içerisinde yer alan Konyanüma Panorama Müzesini de gezme fırsatı buldu. Son olarak Tavusbaba Türbesini ziyaret eden heyet ardından Isparta’ya hareket etti.

Sabahın ilk saatleriyle başlayan ve gece saatine kadar devam eden Kültür Gezisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türkler olarak çok şanslı bir millet olduklarını söyledi. Son iki yıl içerisinde Konya’da Mevlana ile ilgili çok güzel çalışmaların yapılmış olduğunu ve bundan dolayı da Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan Günaydın, “Bizim Konya’mız, Mevlana’mız var. Yine Yunus Emre’miz, Hacı Bektaşi Veli’miz, Dede Korkut’umuz, Fatih’imiz, Atatürk’ümüz ve daha nice değerlere sahibiz. Bir başka ülkenin böyle bir şansı yok. Millet olarak çok büyük bir şansa sahibiz. Hz. Mevlana sadece bizim değil, dünyanın değer verdiği bir zat. Burayı gezmek, görmek insanların ruh aleminde güzel duygular oluşturuyor. Sema gösterisiyle huzur bulduk. Kısacası Konya anlatılması zor bir şehir. Ispartalılarımızın bu geziye ihtiyacı vardı. Bu seyahatimizin, ziyaretlerimizin inanç ve ruh alemimize hayır getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bundan önce de Isparta’da yaşayan vatandaşlar için Çanakkale gezisi düzenlediklerini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Türk milletinin kahramanlığını sergileyen Çanakkale turlarının da bundan sonra devam edeceğinin müjdesini verdi. Başkan Günaydın, “Isparta’da Çanakkale’yi görmeyen tek bir vatandaşımız kalmasın istiyorum. Çanakkale’ye bin kez gidilse doyulmuyor. Çanakkale turlarımıza devam etmeyi düşünüyoruz” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi olarak şehre büyük müzeler ve fuar alanı da kazandıracaklarını belirten Günaydın, Isparta’ya layık projeler ürettiklerini belirtirken “Yakın bir gelecekte Isparta’mızda anlatılamayacak bir şekle gelecek. Isparta’da çok daha farklı ve güzel yaşamamız mutlu olmamız lazım. Isparta’da sevmek, sevilmek, dostluk, yaşamak daha güzel hale gelecek. Daha huzurlu bir kent olacağız” ifadelerinde bulundu.

Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin çok güzel bir olay olduğunu ve bunu düzenleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden vatandaşlar da, “Bu imkanı bulamayan buraya gelemeyen pek çok kişi var, bu kişilerin gelmesine öncülük eden Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlk defa gelebiliyorum ve çok mutluyum. Ruhumuz temizleniyor diye tekrar tekrar gelmek isteriz. Konya’yı herkesin görmesini isterim. Bizler için çok değişik oldu. Her saniyesi dolu dolu bir gezi oldu. Sabah çok erken saatte kalktık geldik ama buna değdi. Bizlerin gerçekten çok ihtiyacı varmış, buraya gelince bunu daha da iyi anladık. Bugünkü gezi bana da nasip oldu, bunun tüm Ispartalılara nasip olmasını diliyorum” şeklinde memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...