3. Isparta Kitap Fuarı kapılarını 1 Mart’ta açacak

25 Aralık 2018 17:48

Isparta Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Kitap Fuarının tarihi belli oldu. 10 gün sürecek 3.Kitap Fuarı 1 Mart 2019 tarihinde kapılarını Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde başta Ispartalılar olmak üzere bölge kitapseverlerine açacak. Şu ana kadar 250 yazar ve 170 yayınevi kitap fuarına katılacağını bildirdi. Bunlara 50 yazar ve yine 40 yayınevinin de katılabileceği ve bu yönde talep bulunduğu bildirildi.

3.Isparta Kitap Fuarı kapılarını Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde 1 Mart 2019 tarihinde açacak. 10 Mart 2019 tarihine kadar sürecek olan kitap fuarıyla ilgili olarak Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında, fuar organizasyonunda yer alacak temsilciler ve belediye yetkilileri bir toplantı gerçekleştirdi. Fuar komisyonunda Alfa, Doğan ve Can Yayınevlerinin yetkilileri de yer aldı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da iki yıl üst üste başarılı bir kitap fuarı organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getirirken, “Isparta halkımız kitap fuarının önemini biliyor. Okuyan bir Isparta halkı var, bunu da gerçekleştirilen ziyaretçi sayısı ve alınan kitap sayısı ile Türkiye’ye ispatlamıştır” dedi. 

Titiz bir çalışma sürdürdüklerini belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, komisyonda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Oğuzata’nın da bulunduğunu dile getirirken, “Bu yılki kitap fuarımız ulusal boyutun üzerine çıkacak bir faaliyet olacak” ifadesinde bulundu. Komisyona Alfa, Doğan ve Can Yayınevi yetkililerinin de bizzat katıldığını belirten Başkan Günaydın, 2018’de düzenlenen fuara katılamayan bazı yayınevleri ve yazarların bulunduğunu aktarırken, “1 Mart’ta yapacağımız kitap fuarımıza tüm yazar ve yayınevleri katılmak istiyor, Gökkubbe’ye sığmakta zorluk yaşıyoruz” dedi. Bu yıl geçen yıl gelemeyen yazarlardan Canan Karatay, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Ali Kınık, Erhan Afyoncu, Tarık Tufan, Bekir Develi gibi isimlerinde bulunduğu kaydedildi. Yine 2019’da yapılacak fuara Dergah, Yeditepe, Metis, Diyanet Vakfı, Tübitak, Yediveren yayınevlerinin de ilk kez katılacağı belirtildi.

Komisyonun detaylı bir çalışma sürdürdüğünü aktaran Başkan Günaydın, ilk iki fuarda nüfusa göre ziyaretçi bakımından Türkiye hatta dünya birinciliği elde edildiğini kaydetti. Günaydın, “Türkiye’ye, Isparta kitap fuarı damga vurmuştur. 2018 yılında 124 yazarımız katıldı. 2019’da ise şu ana kadar 250 yazar kesinleşti yine 50 civarında bir yazarımızın müracaatı bulunuyor. Yine 2019’da 170 yayınevi fuara katılacağını belirtirken, 40 yayınevi de gelmek istediğini ifade ediyorlar. Isparta’mız nüfusa oranla fuara 2018’de 41 bin ziyaretçi gelmesi beklenirken, ziyaretçi sayısı 254 bin kişi olarak gerçekleşti. 2019’daki fuarımız uluslararası boyutta sayılabilir. Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezimiz üç yıl içerisinde küçük gelmeye başladı. Hani ‘bu Gökkubbe ne işe yarayacak’ diyenler vardı ya onları da davet ediyorum, görsünler” dedi.

Isparta’ya bin metre uzunluğunda yeni bir fuar merkez kazandıracaklarını dile getiren Günaydın, “Isparta’mızda olağanüstü bir fuar merkezi ve fuarlar olacak. Kitap fuarımız bölge üzerinde bir çalışma. Böyle bir fuarın yapılması noktasında halkımız bizlere önemli bir yol gösterdi. Gökkubbe’mizin ihtiyacı da ortaya konan bu isteklerle ortaya çıkmıştı” görüşlerinde bulundu.

İlk kitap fuarını düzenleyecekleri zaman ülkenin büyük bir fuar organizasyon firması ile yaptıkları görüşmede ‘Isparta haritanın neresinde’ diye sorduklarını hatırlatan Günaydın, “İşte Isparta burada. Isparta halkımıza, bölge insanımıza fuara ilgilerinden, taleplerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Isparta’mız beni onurlandırdı. Bu güzellikler, başarılar Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber 359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...