İnşaat Mühendisleri Odası Kuruluş Günü Kutlandı

26 Aralık 2018 15:44

İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Şeref Korkmaz oda mensuplarının doğal afet, darbeler, ekonomik krizler ve tüm zorluklara rağmen azimle mesleklerini sürdürmesinin takdire şayan bir davranış olduğunu söyledi.

 İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz. Odalarının kuruluşunu 64. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Korkmaz, İnşaat Mühendislerinin aileleri ile birlikte meslekleri için çok ödünler verdiğine işaret etti. İnşaat Mühendislerinin doğal afetler, ekonomik krizler, askeri ve siyasi darbeler gibi her türlü zor koşulda mesleğe ve ülkeye önemli katkılarda bulunduğundan söz ederek tüm meslektaşlarını bu özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Meslekte 25 ve 40. Yıllarını geride bırakan meslektaşlarına plaket takdim ettiklerini belirten Korkmaz, her türlü zorluğa rağmen azimle mesleklerini sürdüren meslektaşlarını kutladı.

Ülkenin çok zor günler geçirdiğinden söz eden Oda Başkanı Şeref Korkmaz, ‘Bu yıl, Odamızın kuruluşunun 64. yılını kutluyoruz. Dünya üzerinde oynanan siyasi ve ekonomik oyunların yansımalarını yoğun olarak hissettiğimiz günlerdeyiz. Ekonomik olarak güçlü devletlerin dünya coğrafyasını kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirme çabaları, iç ve dış kaynaklı bir çok tehdit ve kapıda görünen ekonomik krizi göz önüne aldığımızda Ülkemiz için zor geçen bir yıl geride kalmak üzere. Bu günleri tekrar yaşamamanın yolu ülke olarak birlik olmaktan geçiyor, kendi içimizde çatışmadan, farklı fikirlere saygı duyarak, her türlü provokasyona ve tahriklere karşı tek yumruk olarak en önce meslek örgütümüzden başlayarak, önce ben değil biz olarak düşünmekten geçiyor.

Millet olarak geçmişte yaptığımız hatalardan ders alarak bu kriz ortamından da güçlenerek çıkacağımıza, 2019 yılının daha güzel ve daha aydınlık günleri bizlere getireceğine tüm kalbimle inanıyorum’ dedi.

KIDEMLİ ÜYELERE PLAKET

Meslekte 25 ve 40. yıllarına ulaşan oda üyelerine günün anısına plaket verildi. Korkmaz mesleğe önemli katkılarda bulunan 25 ve 40 yılını geride bırakmış olan kıdemli meslektaşlarını kutlayarak şöyle konuştu:

“Uzun yıllar boyunca ülkemizin içerisinde bulunduğu doğal afetler, ekonomik krizler, askeri ve siyasi darbeler gibi her türlü zor koşulda mesleğimize ve ülkemize önemli katkılarda bulundunuz. Bir inşaat mühendisi olarak doğal afetler ile birlikte, diğer teknolojik ve ekonomik tehditlerin de üstesinden gelmeyi bildiniz. 19 Aralık 1954 yılında kurulan ve 64 yılı geride bırakan Odamıza, mesleğimize onurla ve şerefle hizmet ettiniz.

AİLELERİNİZİN PAYI BÜYÜK

İkincisi ve belki de en önemlisi değerli aileleriniz, yürüttüğünüz bu çalışmalarda en az sizler kadar onların da payı büyüktür, eşlerinizin, annelerinizin, babalarınızın ve hatta çocuklarınızın. Çünkü onların da gecesi, gündüzü, hafta sonları olmadı sizlerle birlikte,  ömürleri proje başında, büro da ya da şantiyelerde geçen babalarını, annelerini yada eşlerini beklemekle geçti. Bazen yetişmeyen ödevler oldu büronuzda yapılmaya çalışılan, proje oldu, metraj oldu evlerinizde yarına yetiştirmeye çalıştığınız, bazen şantiyede harcanan mesai sonrası söz verilen ama gidilemeyen sinema oldu, bazen de yetişilemeyen bir okul gösterisi, Kısacası bir inşaat mühendisinin ailesi de en az kendisi kadar mesleği için özveride bulunmuştur.

Bu gün bu plaketi alacak meslektaşlarım, bu plaketi aynı zamanda aileleriniz ve belki de yaşamı bizimkine benzeyen tüm aileler için alacaksınız. Bu nedenle her türlü övgü dolu sözü ve teşekkürü fazlasıyla hak ettiniz”.

EN KISA ZAMANDA ŞUBELEŞMEYİ HEDEFLİYOR

İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Şeref Korkmaz, atılan adımların şubeleşme adına önemli olduğundan söz ederek, ‘Atılan bu adımlar sonucunda şubeleşmemiz için çok önemliydi. İnşallah en kısa zamanda şubemizi açmış olacağız. Ben tüm üyelerimize düzenlediğimiz geceye katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 373 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...