“Engellilerimizin işçisi, hizmetçi, yardımcısıyız”

27 Aralık 2018 16:27

Ankara Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve beraberindeki heyetle Başkan Günaydın’ı ziyaret eden İçli, “Başkanımızın ününü çok duydum. Isparta engelli dostu bir kenttir” dedi. Günaydın da, “Tabi ki, engellilerimiz için elbette onların işçisi, hizmetçi, yardımcısıyız” ifadesinde bulundu.

Ziyarette konuşan Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er, “Sayın Belediye Başkanımızın her zaman bir engelli dostu olduğunu, bu memlekette gerek engellilere gerek tüm vatandaşlara yönelik güzel çalışmalar içerisinde bulunduğunu her fırsatta her yerde dile getiriyoruz. Ankara’daki toplantılarımızda, özel konuşmalarımızda da bu konuyu üst kurullarımıza aktarıyoruz, bizim nasıl destek aldığımızı bilsinler istiyoruz. Biz başkanımızdan son derece memnunuz. Tüm engellilere, sosyal kesimlere elini uzatan belediye imkanlarını açan bir belediye başkanımız. Bunları Konfederasyon Başkanımız Turan İçli’nin gelerek yaşamasını istedik. Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Ankara Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli de, kendilerinin Isparta’da yaşamadığını ancak, Isparta’nın Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olarak seçilmesinin nedenlerini araştırdıklarını söyledi. İçli, “Isparta’nın insanlarına daha uygun, onların huzurlu yaşayabildikleri bir kent olduğunu gördük. Hemen girdiğimiz tüm binalarda sesli ikazların, yollarda yol takip çizgilerini gördüm. Kaldırımlarda yumuşak iniş-çıkış rampaları var. Isparta engelli dostu bir kenttir. Başkanımızın ününü çok duydum, Antalya’dan da anlattılar. Bu bölgeden Ankara’ya gelen çok sayıda arkadaşlarımızda anlattılar. Başkanımızı hemen hemen bütün partilerin desteklediği bir başkan olarak algıladık, umarım öyle olmaya devam eder. Başkan seçildikten sonra rozet takmayan başkanlar sırasında olduğunu düşünüyorum” görüşlerinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da “Tabi ki, engelliler için elbette onların işçisi, hizmetçi, yardımcısıyız. Zaten bunu yapmıyorsak bizim insanlığımızdan da şüphe edilmeli. İnsanlığımızdan taviz vermek istemiyorum. Konfederasyon olarak daha mükemmel bir hizmet sunmak için çalışıyorlar. Tek merkezden tek yürek haline gelmek, dağınıklığı ortadan kaldırmak istiyorlar. Bunu çok olumlu görüyorum. Çalışmalarınız hayırlı olsun. Bize bundan sonra da bir iş düşerse her zaman yardıma hazır olduğumuzu beyan ediyorum. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Bu haber 287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...