“BELEDİYENİN KAPILARI HERKESE AÇIK OLACAK”

28 Aralık 2018 17:58

Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı ile Sav Belediye Başkan Adayını kamuoyuna tanıttı.

Dün saat 10:30’da Iyaşpark Otel’de düzenlenen basın toplantısına; Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç, Sav Belediye Başkan Adayı Ömer Sütçü ile çok sayıda partili katıldı.

SP İl Başkanı Cevat Gençay, 31 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak "Bu iktidara iyi bir ders vermek gerekiyor" dedi. Gençay; "Isparta Belediye Başkan Adayımız Avukat Faruk Algınkılınç kardeşimiz tercih edildi. Genel merkezimiz de onayladı. Sav Belediye Başkan Adayımız Ömer Sütçü kardeşimiz. Kendisi de çalışmalarına başlamıştır. Allah yardımcısı olsun. Kuleönü’yü de önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklayacağız" dedi.

Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Avukat Faruk Algınkılınç ise, belediye başkanı olduğu takdirde, belediyenin kapılarının herkese açık olacağını belirterek, Isparta halkından destek istedi ve seçim vaatlerini sıraladı.

Av. Algınkılınç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün bu basın açıklamamız her ne kadar malumun ilanı gibi olmuş olsa da biz bir siyasi parti teşkilatı olduğumuz için karargâh başkanlığına il ve ilçe yönetimi ve genel merkezle birlikte bir bütün olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğrusu da budur. Daha önceden de dediğimiz gibi siyasi partiler iktidarın, belediye başkanlığının bir ön provasıdır. Siyasi partiler demokrasinin en vazgeçilmez birer unsurudur.

Şehr-i Emin olmak için her ne kadar değişik sivil toplum kuruluşlarında görev alsak da mutlaka yönetmek için siyasi partilerde de geçmişi olan, çalışmış, bu sıralardan geçmiş, bu tecrübeleri kazanmış bir belediye başkanına halkımız, hemşerilerimiz oylarını vereceklerdir diye inanıyoruz, güveniyoruz. Biz bu konuda partimizle gurur duyuyoruz ve yolumuza partimizle devam ediyoruz.

Şehr-i Emin olmak için öncelikle sevgili peygamberimiz zamanında olduğu gibi daha çocukluktan insanların sizlere, bizlere emin sıfatını güvenilir insandır, sağlamdır, merttir, dürüsttür demeye başlamaları ve genel olarak böyle bilmelerinden, böyle demelerinden geçmektedir. Bizde inanıyoruz ki yine daha önce basınımız huzurunda söylediğimiz gibi şahsi husumeti olan insanlar hariç ve bazen kanunlardan kaynaklı vatandaşlarımıza anlatamadığımız durumlar hariç inşallah hemşerilerimiz sizler bizlere başkan adayımız dürüst değildir. Sağlam değildir. Güvenilir değildir. Bugüne kadar dememişler ve yine Allah’ın izniyle demeyeceklerdir inşaallah.

Yani ben ne anlatıyorum. Bir belediye başkanının sıfatlarını, vasıflarını, nasıl olması gerektiğini anlatıyorum. İnşaallah biz belediye başkanı olduğumuzda ;

Herkese belediyenin kapıları açık olacak.

Belediye başkanına ulaşmak çok rahat ve kolay olacak. Biz bugüne kadar cep telefonumuzu uzun yıllardır hiç değiştirmedik ve değiştirmeyeceğiz. Herkese vereceğiz. İnsanlarımız bize sorunlarını her dakika, her saniye mesaj olarak her zaman iletebilecekler, ulaştırabilecekler. Bizde her mesajı dikkate alacağız. Takibini yapacağız. Belediyemizin internet sitesi ve iletişim adresleri her daim 7/24 nazik ince bir şekilde Ispartalı hemşerilerimize hizmet verecek.

Vatandaşlarımız kime oy veriyorsa karşılarında muhatap olarak onu bulacaklar. Akrabalarımız, eşimiz, dostumuz, kızımız, çocuğumuz, partimiz kesinlikle belediye başkanına yanlış yönlendirme ve telkinlerde bulunamayacaklar. Kesinlikle hak neyse, doğru neyse onu uygulayacağız. Onu yapacağız.

Kesinlikle daha önceden de değerli basın mensuplarımızın, kardeşlerimizin yazdıkları gibi bu vatan topraklarına ihanet etmeyeceğiz. Bizim her şeyimiz vatanımız. Vatanımız bizim olmazsa olmazımız . Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın. Hele bu asil Türk milletini İslam’ın asırlar boyu kılıcı olan bayraktarlığını yapmış bu milleti hiç hiç vatansız anasız, babasız bırakmasın.

Son 3 dönemdir, son 300 yıldır bize şehitlerimizden emanet bu vatan toprakları her şeyini verdiği halde yedirdiği, içirdiği, giydirdiği, barındırdığı ve içinde bulunan madenlerden, meralardan otlaklardan, yaylalardan, tarımından kısacası Allah’ın sahibi olduğu ve bizim şehitlerimizden emanet üzerinde barındığımız bu topraklardan en güzel bir şekilde yararlanıp, hakça paylaşmak lazımken trilyonlarca dolar rant elde edip ve halen gözü doymamış bir şekilde buna devam etmek ve halen bazı meslektaşlarımızla iş tutmak ne kadar içler acısı bir durum ve ne kadar vebali büyük bir iştir.

Biz kesinlikle Şehri Emin olduğumuzda mahalle buluşmaları yaptığımız halde yüzlerce sorun vatandaşlarımızdan, müdürlerimize not aldırıp arkasını takip etmemezlik yapmayacağız.

Biz kesinlikle belediye başkanı olduğumuzda daha alt yapısı hiç yapılmamış mahallelerimiz olduğu halde alt yapısı bitmiş tek şehir bizim şehrimiz diye milletimize yalan söylemeyeceğiz. Boy boy reklamlar vermeyeceğiz, verdirtmeyeceğiz.

Son 300 yıldır 3 dönemdir belediye başkanı olduğumuz halde bir yıl öncesinden seçim çalışmalarına başlayıp milyarlarca lira halkın parası olan belediyemizin bu bütçesini sabah, öğlen, akşam kendi boy boy posterlerimizi de vatandaşın önüne döndürüp döndürüp sunmayacağız. Milletimizin bu paralarını kesinlikle boşa harcamayacağız. Harcatmayacağız. 

Kesinlikle gençliğimize, geleceğimize sahip çıkacağız. Neredeyse tüm servetimizi gençliğimize harcayacağız. Onlar bizim geleceğimiz. Belediye binamızın neredeyse içine kadar girmiş olan ve okullarımıza 50 metre bile mesafede olmayan içki kulüplerini, gece kulüplerini şehrin dışına atacağız. Belediye kanunu 15 c,l maddelerini ve 5393 sayılı belediye kanunumuzun şahsımıza ve belediye meclisimize verdiği tüm yetkileri sonuna kadar kanunlar çerçevesinde uygulayacağız.

Kesinlikle Isparta’da ki tüm halı sahalarını gençlerimize açacağız. Tüm belediyenin sosyal tesislerini tekrar belediyemize, halkımıza, halkımızın hizmetine kazandıracağız. Her ay ödüllü olarak futbol, basketbol, voleybol vs. spor müsabakaları düzenleyeceğiz. Yine her ay ilköğretim okullarımız dahil kompozisyon, resim, müzik, şiir yarışmaları düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizi her ay Çanakkale’ye, İstanbul’a tarihimize, kültürümüze götürüp gençliğimizi ecdadı ile buluşturacağız.

İzmir Narlıdere’ de ki yaşlı ve çocuk bakım ve rehabilitasyon merkezi gibi Isparta’mıza çok büyük bir proje ve yatırım gerçekleştireceğiz.

Kesinlikle Belediye Kanunumuz 38-n maddesinin emrettiği gibi engelliler koordinasyon merkezimizi yeni belediye binamızda oluşturacağız.

Kesinlikle kent konseyini aktif bir şekilde kullanacağız. Her hafta halk meclisi ve öğrenci meclislerimizi eski belediye binamızda toplayacağız.

Kesinlikle yine belediye kanunumuz gereği kadın ve çocuklarımız için koruma evleri açacağız.

Asıl hepsinden önemlisi tüm kurumlarımızda kaliteli, milliyetçi, maneviyatçı, geçmişine, geleceğine bağlı birer sağlıklı nesiller yetiştireceğiz.

Kesinlikle her yıl okullarımıza, spor kulüplerimize ciddi anlamda destek olacağız ve her daim yanlarında olacağız. Okullarımızın, camilerimizin, mezarlıklarımızın, dış çevre temizliğini her daim yerine getireceğiz.

Yaşlılarımızın, engellilerimizin, bakıma muhtaçların bakım, temizlik, teknik servis ihtiyaçlarını her daim karşılayacağız.

İsteyen her üniversite öğrencimize başka şehirden gelmiş demeden emeği karşılığında 350-450 TL arası burs vereceğiz. Oğuz Ata Eğitim Kurumlarımızı rant olmaktan çıkarıp her mahallemize yayacağız. Üniversite öğrencilerimizi Ispartalı ilköğretim, ortaöğretim, lise gençliği ve ebeveynleri ile tanıştırıp kaynaş edeceğiz.

Isparta’da ki tüm ilköğretim, ortaöğretim, lise dahil tüm üniversiteli öğrencilerimize aylık 55-60 TL civarı bir belediye otobüs abonman paso ödemesi karşılığı 1 ay boyunca istediği saat istediği dakika otobüslere binip inme imkanını tanıyacağız.

Halk otobüslerimizin aradaki zararı var ise belediyemiz tarafından süspanse edeceğiz zararlarını karşılayacağız. Bu konuda belediye meclisimizden karar çıkartacağız.

Öğrencilerimizin taşınma ev ve apartlarında ki teknik aksaklık ve sıhhi tesisat gibi sorunlarına her daim belediyemizce yardımcı olup, çözüm bulup yanlarında olacağız”.

 

 

Bu haber 324 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...