Belediyenin Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi ücretsiz hizmet veriyor

28 Aralık 2018 18:00

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yeni kurulan Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Günaydın, çalışmalar kapsamında öncelikle fiziki altyapı olarak Çayboyunda tadilat çalışmalarında sona gelinen Sağlık Merkezi içerisinde Aile ve Psikolojik Danışma Merkezinin kurulduğunu belirtti. Bir yıldan buyana Aile ve Psikolojik Danışma Merkezinin belediye merkez binasında hizmet verdiğini ve şu ana kadar ciddi psikolojik sorunları bulunan çok sayıda vatandaşa psikolojik destek ve terapi hizmeti verildiğini ve bu yönde de 66 vakanın tamamından da başarılı sonuç alındığını söyledi. Günaydın, “Şehrimizde nerede bir eksiklik görürsek kendimizi belediye olarak o yöne sevk ediyor, çalışmalarımıza bu yönde ağırlık veriyoruz. “Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Cana kıyma vakasına yatkın olanları vatandaşlarımız bize bildirsinler, biz her türlü desteğe hazırız. Evladı, torunu, eşi, komşusu olabilir, yaşama sevinci morali sıfıra düşmüş olabilir bu kişileri bizlere bildirsinler” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, her zaman ifade ettiği, nerede bir ihtiyaç varsa, nerede bir eksiklik görülürse belediyenin gücünü o yöne yönelttiklerini söyleyerek, “Belediyemizin gücünü, performansını o yöne işletiyoruz ve konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi. Isparta Belediyeciliğinin böyle olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sağlık konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Isparta’mız Türkiye’nin en yaşanabilir şehir olmasına karşın cana kıyma noktasında 20’nci sıralarda. Böyle olunca bizde derhal bu konuyu ele aldık, duyarlılığımızı ortaya koyduk ve bu konu üzerinde bir yıldan bu yana çalışmalar sürdürüyoruz. Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi’nde psikologlar ve danışmanlardan oluşan bir kadro kurduk ve çalışıyoruz. Şu ana kadar yakaladığımız 66 kişi oldu ve bu arkadaşlarımıza sağlıkla ilgili gerekli terapi destekleri yapıldı ve çok şükür ki, bu arkadaşlarımızla ilgili bir cana kıyma vakası olmadı, önledik. Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Cana kıyma vakasına yatkın olanları vatandaşlarımızı bize bildirsinler, biz her türlü desteğe hazırız. Evladı, torunu, eşi, komşusu olabilir, yaşama sevinci morali sıfıra düşmüş olabilir bu kişileri bizlere bildirsinler.

Bu konuda çalışmalarımızı daha da geliştirmek istiyoruz ve konuya üniversitemizi de dahil etmek istiyoruz, bilim adamlarımızı, doktorlarımızı buna dahil etmek istiyoruz. Hatta İlahiyat Fakültesinden de hocalarımızı bu çalışmalara dahil ederek en son seansları onların vermelerini istiyoruz. SDÜ ile de bu konuda birleşim noktasına geldik. Yakın tarihte SDÜ ile Belediye birlikte büyük bir protokole imza atıyoruz. Bunun Türkiye’ye ve dünyaya bir şablon, örnek olacağına inanıyorum. Bizim verdiğimiz seanslar yaşama sevinci anlamında oluyor, bu konuda da belli bir mesafe kat ettik ve cana kıyma olaylarında şehrimizde azalma olduğunu gözlemliyoruz. Bu basite indirgenebilecek bir olay değil. Bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sağlık Merkezi bünyesinde oluşturduğumuz Aile ve Psikolojik Danışma Merkezimiz yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. Bunun için Çayboyu’nda bulunan binamızı fiziksel olarak hazır hale getiriyoruz. Fiziksel olarak hazırladığımız yapılarımızda buna katkı sunsun istedik. Hem de güler yüzlü personelimiz olacak, güler yüz içerisinde desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sorunları çözülecek. Bunu önemsiyoruz, ciddi bir arayış içerisinde yol aldık, Isparta’mız farklı olacak diyoruz. Bunun içerisinde sağlıkta olacak, insanlarımıza dokunuyoruz, temas ederek, elinden tutarak, güvenilir belediye olarak yaklaşıyoruz. Bu yaklaşımla cana kıyma olaylarını da eritiyoruz. Belediyemizin bu konudaki çalışmaları bilimsel yayına dönüştürülecek. Sağlık alanında yaptığımız bu çalışmalarımızın Isparta’mıza ve ülkemize faydalı olmasını istiyoruz, bu çalışmalarımızın hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum” görüşlerinde bulundu. 

Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi hizmetlerini bir yıl önce başlattıklarını söyleyen Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Oğuz Başaran da, böyle bir merkeze nereden ihtiyaç duyulduğu noktasında bilgiler verdi. Başaran, “Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın emir ve talimatları doğrultusunda, sosyal belediyecilik anlamında Isparta halkının ihtiyaçları doğrultusunda gelişen bir konuydu. Isparta’da son dönemlerde artan cana kıyma hadiseleri, madde kullanımı ve aile ve insan sağlığı ile ilgili bireysel psikolojik destek noktasında Isparta Belediyesi olarak da bir şeyler yapılması gerektiğine inandık. Sosyal belediyeciliğin de bir gereği olan Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi kuruldu. Psikolog arkadaşımız bu aşamadan itibaren, danışanlarını almaya başladı ve birebir çalışmalar yapmaya başladı. Bir diğer konu da bu çalışmaları yaparken, bu işin bir de akademik yönünün olması bir literatüre dönüştürülmesi noktasında da sayın belediye başkanımızın ciddi bir talimatı oldu. Önümüzdeki günlerde Süleyman Demirel Üniversitesinin bu anlamda yapmış olduğu çalışmalar ve bizim yapmış olduğumuz çalışmalar bir araya getirilerek ortak bir çalışma modeli oluşturacağız. Saha taraması çalışmalarını yapacağız. Bizim ve üniversitemiz akademik arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar ile birlikte ortak bir havuzda toplanacak ve Isparta’da sonuç almaya yönelik bu anlamda hem akademik hem saha yönüyle ciddi bir çalışma ortaya konmuş olacak. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Nedeni şu, sayın belediye başkanımızın her zaman ifade ettiği Türkiye’nin yaşanabilir en iyi şehri olma hedefimiz gerçekleşti. Bunun devamı noktasında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizim için esas olan insan sağlığı. Tek bir insanımızın dahi sağlığı veya cana kıyma hadisesiyle, madde kullanımı hadisesiyle veya aile içi şiddet bireysel sorunlarla ilgili tek bir sorun bile bizim için çok önemli. Buna sorun yönüyle de bakmıyoruz.  O insanlara psikolojik destek sağlık desteği anlamında bakıyoruz. Bu işin üzerine gideceğiz ve bu anlamda Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak belediye ana binamız içerisinde gerçekleşen hizmetlerimizin vatandaşlarımıza ulaşma noktasında sorunlar olduğunu düşündük ve Çayboyu üzerinde yeri müdürlüğümüze tahsis etti. Tadilat işlerini gerçekleştiriyoruz. Bir ay içerisinde de Sağlık Müdürlüğümüzü ve Aile ve Psikolojik Danışma Merkezini buraya taşıyacağız. Vatandaşlarımıza en kolay şekilde hizmet vereceğiz. Yine aynı binada diyetisyen arkadaşımızda göreve başlayacak. Bir tarafta birinci basamak sağlık hizmetleriyle ilgili çalışmalar yapılırken, diğer tarafta Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi içerisinde psikolog, diyetisyen arkadaşlarımızla komplike bir hizmet ortaya koyacağız. Sonuç odaklı çalışacağız, kaliteli hizmet noktasında tüm gayretimizi ortaya koyacağız” dedi.

Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi Psikoloğu Havva Deniz, Isparta halkına psikolojik danışma hizmeti verdiklerini yine belediye içerisinde seminer, psiko eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi. Deniz, “Bu süreç içerisinde çok güzel geri bildirimler aldık. Halkımızı bilinçlendirmek adına yaptığımız broşür çalışmalarımız var. Ruh sağlığı ve beden sağlığı bir bütündür diyoruz. Ruh sağlığına önem vermek bizim için çok önemli. Her hangi bir sorun yaşadığımızda yardım almak isteğimizde çekinmeden halkımızın bir ruh sağlığı uzmanından yardım almalarını talep ediyoruz. Halkımıza ücretsiz hizmet sunuyoruz. Hafta içi saat 08.00-17.00 arasında hizmet veriyoruz. Yardım almak isteyenleri bekliyoruz” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 2230 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...