Üzüm modeli için teşekkür

29 Aralık 2018 13:18

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ve beraberindeki heyet, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek, geçen günlerde Kaymakkapı Meydanına konulan üzüm modeli için teşekkür etti.

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, MHP İlçe Başkanı Akın Güler, MHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Erdön, İl Genel Meclisi Üyesi Ceylan Erdön, Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Taşan ve Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Ziya Örmeci, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu şehre has floranın temsilcilerinden ve bir yönünde Allah’ın 99 isminin yer aldığı Esmaü’l Hüsna'nın bulunduğu, diğer tarafında da Türkiye Cumhuriyetinin sonsuzluğa kadar var olacağını ifade eden hilal ve yıldızların yerleştirildiği ve Senirkent’in de önemli simgelerinden olan üzüm modelini Kaymakkapı Meydanına yerleştiren, Başkan Günaydın’a teşekkür etti. 

Böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu,  “Senirkent’in yıllardır en asil meyvesi olan üzümü Isparta’nın en merkezi bir yerinde tanıttığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Sanatsal açıdan ve anlam bakımından harika bir çalışma. Bu meyveyi tanıtabilmek adına bizlerde bir takım çalışmalar yapıyoruz ancak en güzel, etkili tanıtım sizin yaptığınız tanıtım oldu. Şahsen çok duygulandım. Bu üzümü tanıtmak için festival düzenliyoruz” dedi. Üzüm yetiştirmek için Senirkent’in arazilerinin çok uygun olduğunu dile getiren Civelekoğlu, “Senirkentli hemşehrilerimizin sizlere çok selamı ve çok duygulandılar” dedi.

Kara üzümün anavatanının Isparta olduğunu ve M.Ö binlerce yıl öncesine dayandığını ve burada ıslah edildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Bütün kara üzümlerin sahibi, anavatanı Isparta’dır. Tarihten gelen bir meyve. Estetiği çok güzel. Üzüm çok zaman dekoratif olarak süs eşyalarında da kullanılmaktadır. Bu kadar güzel bir meyvenin sahibi madem biziz, bizde şehrimizin merkezine bu üzümü koyalım dedik” görülerinde bulundu. Günaydın, üzüm modelinin yapılmasının ardından üzerinde de çok anlamlı konuların ele alındığını bir yanında Allah’ın 99 ismine yer verildiğini, diğer tarafta da Türkiye Cumhuriyetinin ve geleceğinin sonsuzluğa kadar var olacağının bir işareti olan hilal ve yıldızların yerleştirildiğini belirtti. Günaydın, “Isparta’mıza hem estetik, hem güzellik hem de tarih bakımından güzellikler getirsin. Isparta’mıza yaptığımız her türlü çalışmanın bir anlamı var. Mimar Sinan Camii önüne buğday başağı yerleştirdik. Bunun da büyük bir anlamı vardır. Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetle bire bir alakalı olarak yapılmıştır. Buğday başağı bereket ve güzellik anlamı da taşımaktadır. Bu dilekleri savunuyoruz. Yine çift başlı kartal koyduk. O da bizim tarihimizin derinliklerinden gelir. Yani çift başlı kartalda Türk milletinin sembolüdür. O da şehir meydanında baş köşede yerini almıştır. Bunu bilmeyen insanlar var, gaflet içerisinde olanlar var. Derinlikten, tarihten gelecekten haberi olmayan insanlar bunu söylemek zorunda kalıyor. Halkımızla bu konuyu da paylaşmak istedim” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 309 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...