“ISPARTA’MIZA MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

31 Aralık 2018 15:12

Isparta’da değişim zamanının geldiğini söyleyen Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç; “Milli Görüş Belediyeciliğinin tekrar Isparta’dan parlayacağına ve yüceleceğine adımız kadar eminiz” dedi.

Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç; seçim çalışmaları kapsamında 2,5 aydır sahalarda olduklarını belirterek, Isparta’nın başlıca sorunlarını sıraladı. Yaptıkları anketler sonucunda merkezdeki yoğunluk, trafik sorunu, otopark sorunu, park sorununun ilk sırayı aldığını belirten Algınkılınç;  görev verildiği takdirde bu sorunları ivedilikle çözeceğini ifade etti.

Algınkılınç, şöyle konuştu: “Isparta’mızın sorunları bellidir. 2,5 aydır sahalardayız. Arazideyiz. Bu konuda çalışmalar yaptık. Anketler yaptık. Vatandaşlarımıza sorduk. Esnafımıza sorduk.

Bu gül şehri güzel şehrimiz Ispartamızın başlıca sorunları 2009-2014 yılları arasında sırasıyla konut yetersizliği, kira pahalılığı, apart sorunu, işsizlik, hayat pahalılığı, kredi ve teşviklerde sıkıntılar daha çok esnaflar, otopark ve park sorunu, trafik ve araç yoğunluğu, hava kirliliği, ulaşım ve bürokratik engeller olarak sıralanırken 2018 yılına geldiğimizde 1 numaralı Ispartamızın sorunu Isparta Merkezindeki yoğunluk, trafik sorunu, otopark sorunu, park sorunu ilk sırayı almıştır. Yine sırayla arkasından hayat pahalılığı, işsizlik ve diğer yukarıda saydığımız sorunlar aynen devam etmektedir.

Biz kesinlikle Isparta Merkezimizdeki yoğunluğu çözeceğiz. İki tane daha belediyemizce acil otopark yapacağız. Şehir hastanemizin oraya, battı çıktı, ilerisi Güleç Seçkin yurdu kavşağına ve şehrimizin uygun olan belli noktalarına acilen vakit kaybetmeden alt geçit üst geçitler yapmaya devam edeceğiz.

Bir an önce şehir merkezimizi Ispartamızın 4 köşesine birden yaymaya çalışıp oralara yoğunluğu dağıtacağız ve oraları cazibe merkezi haline getireceğiz.

Belediyemize ait tüm otoparklarda ilk 2 saati ücretsiz yapacağız.

Şehir merkezindeki ve arka sokaklarındaki atıl vaziyette ve park halinde duran araçları kaldırtacağız.

İşsizlik ve hayat pahalılığı ile alakalı Ispartamızın en büyük mahallesi olan Davraz mahallesindeki köy garajını yıkıp yerine çok büyük bir şekilde içinde gıdadan beyaz eşyaya konfeksiyondan kırtasiyeye yapı marketten temizlik ürünlerine kadar içinde her türlü imkanın ve alışverişin yapılabildiği Türkiye’de örnek olarak gösterilebilecek en büyük değişim dönüşüm mağazamızı açacağız. Bu mağazada öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ürettiklerini değiştirip dönüştürebilecekler. Ellerindeki emekleri karşılığı belediyemizden alacaklı olduklarına dair fişleri getirip yerine istedikleri ürünü alıp verebilecekler. Biz burada en büyük mücadeleyi kapitalizmle sömürü düzeni ile ve parayla vereceğiz. Bir nevi parayı hayatımızdan kaldırmış olacağız.

Bu mağazamızın altına 3 katlı otopark, üstüne ise düğün salonları, iş merkezleri ve sosyal tesisler yapacağız.

Bugün Ispartamızın en büyük mahalleleri olan Davraz, Yedişehitler, Fatih mahallelerimizde  ve birçok mahallemizde düğün salonlarımız yoktur. İlkokulumuz, ortaokulumuz, lisemiz yoktur. Davraz mahallemize acilen anasınıfı, Zafer mahallemize ortaokul, Fatih mahallemize lise ve daha burada adını sayamadığımız bir çok mahallemize sosyal tesis ve okul yetersizliğinden dolayı acil ihtiyaçtır.

ISMEK kursları etkin bir şekilde tüm mahallelerimize yayılmış bir şekilde devam edecek.

Ispartamızın son zamanlarda artık ihtiyaç haline gelen mezarlık ihtiyacı sorunu çözülecek.

Toplu sünnetler tertip edilecek.

Doğum ve düğünlerde halkımıza hediyeler ve destekler verilecek.

Belediye meclis toplantılarımız  belediye kanunumuzun bize cevaz verdiği 20.maddesi gereği 2 ayda bir ayrı ayrı her mahallemizde yapılacak. Halkımızla iç içe olacak.

Uygun olan mahallelerimize kapalı Pazar yerleri kuracağız.

Pazarcı esnafımızın tüm sorunları ile ilgilenip her birine tek tek çözüm bulacağız.

Lokantacılarımızın ve diğer esnaflarımızın katı atık bedeli dahil tüm sorunları ile ilgilenip çözüm bulacağız.

Esnafımızın ve tüm vatandaşlarımızın ve tüm müteahhitlerimizin tüm inşaatçılarımızın kesinlikle herhangi bir rant, rüşvet, para, pul gözetmeden yine belediye kanunumuz gereği elimizden geldiği kadar 10 gün  içerisinde tüm inşaat ruhsatlarını vermeye çalışacağız.

Tüm park ve bahçelerimizin doğal güzellik alanlarımızın elimizden geldiği kadar temizliğini yapıp pırıl pırıl bir yaşam sunmaya çalışacağız.

Gölcük tabiat parkımızdan, Davraz Kayak Merkezi alanımızdan, Eğirdirimizden, Sidre tepemizden ve diğer tüm Allahın bize bahşettiği çevre güzelliklerimizden elimizden geldiği kadar (yaşlı bakım merkezleri, sağlık merkezleri, hobi bahçeleri vs) en güzel şekilde değerlendirip, Isparta ekonomimize kazandıracağız.

Gül, lavanta, kekik, pomza taşı madeni , elma, kiraz vs tüm tarımsal ve madeni servetlerimizden en uygun biçimde yararlanıp, faydalanıp Isparta ekonomimize kazandıracağız.

Üniversitemiz en büyük servetlerimizden birisi. Üniversitemizle ve diğer tüm kurumlarımızla valiliğimizle koordineli bir şekilde, uyumlu bir şekilde partizanlık gözetmeden çalışacağız. Ispartamıza kazandıracağız.

Ispartamızın yine en büyük servetlerinden birisi olan ve belediyemizin Ortadoğu’nun ve Balkanların en büyük bimsblok tuğla fabrikası dediği ISPAŞ’ımızdan ve Belmaş’ımızdan en güzel bir şekilde faydalanıp Ispartamıza kazandıracağız. Bu iki fabrikamızı ve şirketimizi ve diğer tüm belediyeye bağlı şirketlerimizi belediyenin ve yandaşlarının çiftliği olmaktan çıkarıp servetine servet katanlardan olmayıp Ispartamıza en büyük gelir getiren kuruluşlar olarak kullanıp büyüteceğiz.

Kesinlikle Ispartamızdaki konut sorununu yıllardır çözülemeyen bu konut sorununu bu şirketlerimiz kanalı ile mutlaka çözeceğiz.

Ben ne anlatıyorum size geleceğin Ispartasını, milli görüş belediyeciliğini anlatıyorum. Bunlar geçmişte yapıldı. Yine yapılır. Bunların yapılabilmesi için önce inanç lazım. Biz kesinlikle inanarak bu yola çıktık. İnancımız gereği bu yola çıktık. Halkımıza da sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz. Ispartamıza değişim zamanı gelmiştir. Milli Görüş Belediyeciliğinin tekrar Isparta’dan parlayacağına ve yüceleceğine adımız kadar eminiz. Bunu niye böyle söylediğimizi, niçin bu kadar net ve kesin konuştuğumuzu seçimlerden sonra siz değerli basın mensupları kardeşlerimize tek tek açıklayacağım. Bu fırsat her zaman gelmez. Siyasetin neredeyse lanetlendiği bir dönemde inşallah hep beraber el birliği ile Türkiye’mize Isparta’mızdan bu hizmet belediyeciliğini göstereceğiz.

Saygıdeğer basın mensuplarımız muhterem kardeşlerim, değerli büyüklerim biz kesinlikle işi ehline vereceğiz, belediyemizin parasına, halkımızın emanetine, yetim malına, şehit kanına sahip çıkacağız. Belediyemizin bir kuruşunu dahi israf etmeyeceğiz. Yolsuzluk yapmayacağız. Peşkeş çekmeyeceğiz. Rüşvet alıp verdirmeyeceğiz. Herkese adaletli davranacağız. Kapımızı herkese açık tutacağız. Hizmetlerimizi en kaliteli, hızlı, doğru ve estetik bir biçimde yapacağız. Çalışmalarımızda önce ahlak ve maneviyat prensibini esas alacağız. Her daim Allah’ın bizi görüp gözettiğini ve öleceğimizi ve bu makamdan dolayı hesaba çekileceğimizi hiç unutmayacağız. Herkesin derdi ile dertleneceğiz. Tüm halkımızla bütünleşeceğiz. Altyapı çalışmalarını tam bir koordinasyon içerisinde yapacağız. Şehrimizin güzelliklerini, değerlerini koruyup yaşatacağız. İmar uygulamalarında hiçbir kimseye haksız rant sağlamayacağız. Her hizmette halkın kültür değerlerini göz önüne alarak yerel, kültürel değerleri koruyup gözetip zenginleştireceğiz. İlgiye ve desteğe muhtaç engelli, yaşlı ve yoksulları her daim koruyup gözetip hayatlarını kolaylaştıracağız. Yöresel işsizliği önlemek ve istihdamı artırmak üzere yine belediye kanunumuzun 41. Maddesinde Belediye Başkanına verdiği yetki gereği 6 ay içerisinde değil 1 ay içerisinde belediyenin tüm gelir ve giderlerini, tüm gayrimenkullerini tüm atıl durumdaki kaynaklarını ortaya çıkarıp bir an önce harekete geçirip gelir elde eden bir hale getireceğiz. İstihdamı artırıp işsizliği önleyeceğiz.

Değerli basın mensupları, sevgili teşkilat mensubu değerli dava arkadaşlarım ;

Önce rahmetli Hocamızın dediği gibi maya lazım. İnanç lazım. İnanmak lazım. Bu cennet vatanımızda bu şehitlerimizin emaneti cennet yurdumuzda her türlü servetimiz var. Gençliğimiz var. Allaha şükür vatanımız var. Bizim en büyük servetimiz vatanımız. Bu cennet vatanımızda düşman işgali olmadığı müddetçe tüm düşmanlarımız bizi birbirimize düşüremediği müddetçe geleceğimize inançla, imanla ve umutla bakıyoruz ve bakmaya da devam edeceğiz. Bu cennet vatanımızı hiç kimseye vermeyeceğiz. Verdirtmeyeceğiz. Gerekirse servetimizle, canımızla, çocuklarımızla, eşimiz dostumuz, akrabalarımızla, devletimiz, milletimiz, tüm geçmiş ve gelecek belediye başkanlarımızla el ele verip tekrar lider ülke Türkiye olacağız. Yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız. Yeni bir dünya kuracağız. Nasıl kominizim çökmüş, yok olmuş gitmişse, kapitalizm de elbet bir gün yok olacaktır. Bizim buna inancımız tamdır. Yeter ki biz birbirimize düşmeyelim. Kardeş kardeşi kırmayalım. Akıllı olalım. Hidayet, feraset, dirayet sahibi olalım. Ben bu duygu ve düşüncelerle 31 Mart yerel seçimlerimizin Isparta’mıza, vatanımıza, milletimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, hepinize geldiğiniz için en içten dileklerimle selam saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Kalplerin sahibi Allah’tır. İnşallah biz bir yola çıktık. Bir adım attık. Ispartalı hemşerilerimize ve kalplerine ve Rabbimize inanıp güveniyoruz. Bu zafer bizimdir. Hepimizindir ve zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Bugüne kadar Isparta’mıza emeği geçen başta rahmetli olmuş belediye başkanlarımız olmak üzere şimdiki belediye başkanımız hemşerim dahil tüm büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ölmüşlerimize Rabbimizden rahmet diliyorum”.                                         

Bu haber 410 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...