Seçimin en önemli gündemi ITKM

1 Ocak 2019 18:20

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin bitirilememesi sorunu yeniden tartışılmaya başlandı. İYİ Parti Milletvekili Adayı Gökmen Gökmenoğlu’nun ‘yetkiyi verin, ikinci gün açayım’ çıkışından sonra Belediye kanadı televizyon programı ile savunmaya geçti, geçmişte yapılan hataları ve yüklenici firmayı sorumlu tuttu.

 AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de hafta sonu partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyarette ‘ITKM’nin çözümü bizde. Göreve gelir gelmez ilk işimiz burayı açmak olacak’ diye konuştu.

 AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in gündeminde de ITKM var. Ulusal yayın yapan bir gazeteye röportaj veren Şükrü Başdeğirmen, soruna farklı bir açıdan yaklaştı, 1999’u işaret etti. O zaman kendisinin de DYP’den Belediye Meclis Üyesi olduğunu hatırlatan Başdeğirmen, şu açıklamalarda bulundu:

“Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi konusu bugünün meselesi değil. Isparta’nın gündeminde 20 yıldır olan bir konu. Ticaret ve Kültür Merkezi, eski adıyla Halk Pazarı Kentsel Tasarım Projesidir. 1997 yılında dönemin Belediye Başkanı sayın Mehmet Aybatılı tarafından projelendirilmiş ve inşaatına başlanmış bir projedir. Ticaret ve Kültür Merkezi’ni tartışırken 1999’u dönmemiz gerekiyor. Belediyenin imkanları ile başlayan ve mülkiyetin tamamı Belediyeye kalacak bir proje bugün maalesef bu hale gelmiştir. Sayın Günaydın, 1999’da belediye başkanı olduğunda inşaatına başlanan projeyi beğenmemiş, sudan sebeplerle durdurmuştur. Proje müellifi haklı olarak projesine sahip çıkmak için konuyu mahkemeye taşımıştır. Ve bu mahkeme 4 yıl sürdü. 4 yıl boyunca bir çivi çakılamadı. 4 yılın sonunda mahkeme sonuçlandı ve Sayın Günaydın, orada ikinci projeye başladı. Seçime 6 ay kala başlanılan projenin bitmeyeceği biline biline başlandı. İşte en büyük yanlış budur. Kırılma anı budur.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS OLMALIYDI

Sayın Günaydın, devlette devamlılık esastır mantığı ile projeyi devam ettirse bugün Ticaret ve Kültür Merkezi bitmiş olacaktı. Ve tüm mülkiyeti Belediyenin olacaktı. Şu an gelinen noktada mevcut yönetim işin içinden çıkamadı. Nasip olur göreve geldiğimizde çözüm odaklı olacağız. Çözüm için gerek hukuki gerekse teknik konuları değerlendirip, hızlı bir şekilde çözüm sağlama arzusundayız. Konuyla ilgili görüşmelerimiz ve hazırlıklarımız var. Ben ve ekibim çalışıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde nasıl bir çözüm sunacağımızı kamuoyu ile paylaşacağız.”

 

 

Bu haber 322 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...