44 mahalleye hitap eden bir park Hızırbey’de yapıldı: KULE PARK

1 Ocak 2019 16:44

Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, 10 yıllık dönemde Isparta Belediyesi’nin Hızırbey’e 6 küçük park yaptığını söyledi. Ayrıca 35 bin m2’lik alanda Kule Park adı altında bir park yapıldığını anlatan Yiğit, şöyle devam etti:

“Belediyemizle çok iyi diyaloglar kurduk. Mahallemize 2 dönemlik muhtarlığımız döneminde 6 küçük park yapıldı. Ayrıca Isparta’nın sembol parklarından birisi olan ve tüm Isparta’ya hitap eden Kule Park yapılarak, halkımızın hizmetine açıldı. 35 bin m2’lik parkta mahalle sakinlerimiz yürüyüş ve spor yapıyor, çocuklarımız oynuyor. Altyapı ve asfalt çalışmalarımız eksiksiz olarak yapıldı. Tüm sokaklarımız asfaltlandı, altyapı sorunları giderildi. Kalan sokaklarımız da etap etap yapılacak. Mahallemizde sık sık kaza yaşayan kavşakta sinyalizasyon çalışması yapıldı ve kazaların önüne geçildi.”

SEMT PAZARI

Mahallemizin en önemli ihtiyacı olan Pazar ihtiyacı da bizim dönemimizde çözüldü. Belediye ve Pazarcılar Odası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda mahallemizde semt pazarı oluşturuldu. Her Perşembe Pazar kuruluyor, halkımız ihtiyaçlarını görüyor.

PTT VEZNESİ

Mahalle halkımızın en önemli isteklerinden birisi olan PTT hizmetini de şükürler olsun çözüme kavuşturduk. Yoğun uğraşlarımız sonucunda PTT ve Belediyemizin destekleriyle sosyal tesislerimizde PTT veznesi açtık. PTT veznesini açtığımız yeri kendi imkanlarımızla hazırladık, tadilatını gerçekleştirdik. Şu an mahallemize yakışır bir PTT veznesi açıldı, vatandaşlarımız tüm işlemlerini burada yapabiliyor.

LİSE KAZANDIRACAĞIZ

Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, yeni dönemde mahalleye lise kazandıracağının sözünü verdi. Yiğit, şu açıklamalarda bulundu:

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Mahallemize bir lise kazandıracağız. Eskiden Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak kullanılan eski Doğumevi hastanesi üstündeki binada Anadolu Lisesi yapılması programa alındı. Valiliğimiz, milletvekillerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda atıl olan binada Anadolu Lisesi yapılması programı alındı, inşallah yeni dönemimizin ilk yıllarında bu okulu eğitim ve öğretime açacağız.

SOSYAL TESİS YAPACAĞIZ

Kule Park’ta kamulaştırma önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bu kamulaştırma tamamlandıktan sonra mahallemizin en önemli ihtiyacı olan sosyal tesisi yaptıracağız. Böylece mahallemizin en önemli ihtiyacı çözülmüş olacak biz de sözümüzü yerine getirmiş olacağız. Bu sosyal tesisimiz içerisinde bayanlar için lokal oluşturacağız. Erkeklerimiz için kafeterya imkanı sunacağız. Ev hanımlarımız evde yaptıkları el işleri, el sanatlarını satma imkanı bulacak. Burada bir Pazar ortamı oluşturacağız ve bayanlarımız mutfak masraflarını çıkarabilecek. Tüm Isparta’ya hitap eden bir merkez haline getireceğiz. Sokaklarda düğün yapmak, yemek vermek olmayacak. Mahalle halkımızdan rahatsız olanlar var. Bu sosyal tesiste hem kış hem yaz düğün salonları olacak. Yazın kır düğünleri yapılabilecek.

HALI SAHA SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Gençlerimiz için verdiğimiz halı saha sözünü yerine getiremedik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz devam ediyor. Hızırbey Anaokulu üzerindeki boş alana spor kompleksi yapılacak. Bunun sözünü aldık.

YAŞLI BAKIM KREŞİ AÇTIRACAĞIZ

Mahallemizde depreme dayanıksız çıkan eski Halk Sağlığı binası da yaşlı bakım kreşi olarak düzenleyeceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz’den bu konuda sözü aldık, inşallah yakın zamanda bu yaşlı kreşimiz hizmete girecek. Mahalle sakinlerimiz yaşlılarını sabah koyup, akşam alacaklar. Böylece onlar da güzel bir gün geçirmiş olacaklar.

MAHALLEME

GÜVENİYORUM

Hızırbey Isparta’nın en güzel ve en modern mahallesi. Herkes Hızırbey’de oturmak istiyor, bir ev sahibi olmak istiyor. Bu nedenle inşaat sektörü için de cazibe merkezi. Biz mahalle sakinleri olarak mahallemizin kıymetini çok iyi biliyoruz. Daha da büyütmek, güzelleştirmek için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Mahalle halkım ile birlikte Hızırbey’e 10 yılda çok güzel hizmetler verdiğimi düşünüyorum. Hem kamu hem de özel sektör anlamında Hızırbey, talep ettiğinden daha fazla yatırım almıştır. Bundan sonra da almaya devam edecektir. Şimdiye kadar verdiğimiz tüm sözlerin arkasında durduk. Gecemi-gündüzüme katarak mahallem için çalıştım. Bundan sonra da çalışarak mahallemizin tüm ihtiyaçlarını gidereceğiz. Yaptığımız tüm hizmetlerde mahalle sakinlerimin desteğini hep arkamda hissettim. Benim en büyük gücüm Mahalle sakinlerimizin bana verdiği destektir. Aday benim, Hızırbey hepimizin, birlikte yöneteceğiz’ diye yola çıktık. Bu yolda hiç sapmadık. Sizler de beni yalnız bırakmadınız. Hiçbir partinin mensubu olmadık. Herkesle iyi ilişkiler kurduk, partiler üstü bir yaklaşım göstererek her kurumdan istediğimiz hizmeti aldık. Dönemimiz içerisinde her türlü sosyal etkinliği yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bana olan güven ve teveccühünün devam edeceği ümidi ile desteğinizi bekliyorum.”

ÖZEL SEKTÖRÜN İLGİSİ

HIZIRBEY’E YÖNELDİ

Hızırbey, son 10 yılda özel öğretim sektörü yatırımlarının yanı sıra hizmet sektöründe de birçok işletmenin merkezi oldu.

Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, “Mahallemiz eğitim merkezi durumunda. Kamu okullarının yanı sıra özel sektör de mahallemize ilgi gösteriyor. Şu anda 10 özel kreş ve gündüz bakım evi, anaokulu mahallemizde eğitim ve öğretim veriyor. Yine mahallemizde özel ilkokul var. Özel Bilim İlkokulu, mahallemize yaptığı okul yatırımı ile ayrı bir zenginlik kazandırdı.

Hızırbey Mahallesi bu kadar büyük ve modern bir mahalle olmasına rağmen 4 bakkaldan başka alışveriş yapılacak bir ticarethane yoktu. Bu konuda çalışmalar yaptık. Girişimci arkadaşlarımızla görüştük, mahallemize davet ettik. Şu anda birçok alışveriş merkezi mahallemizde açıldı. Ticaret merkezi haline geldi. Halkımız ihtiyaçlarını görmek için çarşıya gitmek zorunda kalmıyor. Mahalle halkımızın fırın talebi vardı. Atabey Fırını işletmecisi ile görüştük, mahallemizde yatırım yapmasını istedik. Sağolsun yaptı ve şu an mahallemizin en güzel işletmeleri arasında. Mahallemizde bayan ve erkek kuaförü yoktu. Esnaf arkadaşlarımızı teşvik ettik, şu an hem erkek hem de bayan hizmeti veren kuaförler mahallemizde hizmet veriyor.”

Bu haber 375 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...