Başdeğirmen, Eski Belediye Başkanı Zeynelgil’i ziyaret etti

3 Ocak 2019 17:42

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin organizasyonda propaganda sürecini başlatmadan önce anlamlı bir ziyaret programı başlattı. Başdeğirmen, Isparta’ya bugüne kadar hizmet etmiş yaşayan Belediye Başkanlarını ziyaret edip fikir ve önerilerini alacak.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bu doğrultuda ilk ziyaretini 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan Belediye Başkanlığı yapan Ziya Zeynelgil’e yaptı. İstiklal Mahallesi’ndeki evinde Zeynelgil’i ziyaret eden Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adayı olduğunu ve tecrübelerinden faydalanmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Adayı Başdeğirmen, Zeynegil’i ziyaretinde “sayın Başkanım bizler sizleri örnek alarak arkanızdan geliyoruz. Sizler bu şehre hizmet ettiniz, kalıcı eserler bıraktınız. Bizler de sizi takip ediyoruz, sizi örnek alarak hizmet etmeye çalışacağız. Allah izin verirse 31 Mart’ta bir seçime gireceğiz. Bütün aday arkadaşlarımızın hedefi hizmet etmek. Biz de hizmet ederken sizi örnek alacağız. Fikirlerinize, görüşlerinize ve katkılarınıza ihtiyacımız var. Bugün onun için buradayız. Sizleri dinlemek için, görüşlerinizi almak için buradayız. Sizler bizim için değerlesiniz, önemlisiniz. Allah sağlık ve uzun ömür versin” dedi.

Eski Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil de AK Parti’den belediye başkan adayı olan Şükrü Başdeğirmen’e başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeynelgil, Başdeğirmen’e bazı tavsiyelerde bulundu. Isparta’nın hizmetin en iyisine layık bir şehir olduğunu belirten Zeynelgil, “Bizim  başkanlığımız döneminde zor şartlar vardı, zorluklar vardı, imkansızlıklar vardı. Şimdi imkanlar var. Halka ulaşmak, bilgilendirmek çok kolay. Ben belediye başkanı iken içme suyu konusunda kalıcı bir hizmeti amaçladım. Isparta’nın içme suyu problemi vardı. Çalıştık, uğraştık Eğirdir’in suyunun Isparta’ya getirilmesi için gerekli izinleri aldık ve inşaata başladık. 12 metre derinden su aldık. Sayın Aybatılı döneminde bu proje tamamlandı ve Isparta kurtuldu. Bugün su sorunu yaşamıyorsak bu proje sayesindedir. Yine kanalizasyona önem verdik. O zaman kanalizasyon hattı yoktu, fosseptik çukurları vardı. Biz büyük oranda hallettik. Çevre yolunun yapımına vesile olduk. Sayın Özal’dan yardım aldık. Allah rahmet eylesin çevre yolunu Karayolları’na yaptırdı, biz de belediye olarak tamamladık. Halıkent çöplüktü, taşlıktı. Kooperatiflerin talebi vardı. İmar düzenlemesi yaptık ve kooperatiflere tahsis ettik. Belediyecilik kalıcı işler, yıllar ötesine hitap edecek işler yapmaktır. Biz yapmaya çalıştık. Isparta’da şehircilik adına atılan en önemli adımlar Fuat bey zamanında yapılmıştır. Biz de devam ettirdik. İnşallah size de yüz yıllar sonrasına hitap eden şehircilik hamleleri atmak nasip olur. Başarılar dilerim” diye konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, önümüzdeki günlerde eski Belediye Başkanı Fuat Uyar, Altan Raşit Civan ve Mehmet Aybatılı’yı da önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini  belirtti.

 

Bu haber 411 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...