Aybatılı’dan, Günaydın’a teşekkür

3 Ocak 2019 17:46

Isparta Belediyesi, 2019 yılı kira zammı oranını yüze 38.5 ÜFE oranında değil, yüzde 1 olarak artırdı. Esnafa sağlanan bu kolaylıktan dolayı belediye yönetimine teşekkür eden Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, “Esnafımıza kim destek olursa, kim sahip çıkarsa, esnafımızda günü geldiğinde üzerine düşen görevi yapar” dedi.

Isparta Belediyesi, 2018 yılı içinde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler yaşayan esnaflara destek olacak önemli bir adım attı. Bu kapsamda belediye bin 50 işyerinde faaliyet gösteren esnafların kira zammını yüzde 38.5 ÜFE oranında değil, yüzde 1 olarak artırdı.

Belediye’nin kiracılarına yaptığı yüzde 1’lik zammı Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı Kanal 32 Haber’e değerlendirdi.

Türkiye’nin ekonomide yaşadığı sıkıntılı süreçte esnafın çoğu zaman siftah dahi yapmadan kepenk kapattığını söyleyen Başkan Aybatılı, Isparta Belediyesi’nin bu süreçte aldığı yüzde 1’lik zammın esnafa büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Belediyenin böyle güzel karar alması temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkarlar açısından ve bizler idareciler olarak çok memnun olduk. Biliyorsunuz her zamanda söylüyoruz, Türkiye’nin şuandaki ekonomik durumunun sıkıntılı bir dönemden geçtiğini dolayısıyla her şeye zammın geldiği zam yapıldığı bir dönemdeyiz, ama Isparta belediyesi kiralarda normal olarak TÜFE’nin yüzde 38,5 artırım yapması gerektiğini raporlar halinde bildirmesine rağmen Isparta belediyesi yüzde 1 olarak bu kiralarda değerlendirme yapmış, biz tabi çok memnun olduk, bu bizim esnafımız için fevkalade bir kolaylık oldu. Her zaman söylüyoruz bu günlerde esnafımız siftah etmeden kepenk kapatıyor borçlarını ödeyemiyorlar kredi borçları var dükkan kiraları var SGK ödemeleri var maliye borçları var hükümet tarafından bunlara hep yapılandırma çıkıyor SGK’da ve vergi borçlarında bu yapılandırmayı esnaf ve sanatkarımızın çoğu katıldı ve katılmaya da devam ediyor. Ödemelerde çok büyük zorluklar çekiyorlar, buna rağmen esnafımız yine imkanlarını zorlamak suretiyle bu borçlarını ödeyeceğim diyerek uğraşıyor.     

Kiraların yanı sıra suya, işgaliye ve atık su bedellerine de zam yapılmadığını hatırlatan Birlik Başkan Mehmet Aybatılı, “biz bu yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanına, belediye ve belediye meclisine teşekkür ederiz” dedi.

Yıl sonu gelmesi dolayısıyla belediyenin kiracıları veya belediyenin vermiş olduğu diğer hizmetlerde belediyenin artış yapmadığını gördük. Biz buna daha evvelde açıklamalar yaptık, suya zam yapılmadı, çarşıdaki pazardaki esnafımızın işgal ettiği yerlerdeki işgaliye ücretlerinde artışın olmadığı esnafımızın atık su bedelleri konuları vardı, yüksek rakamlarda çıkmıştı, bunu oda başkanlarımız tarafından belediyeye itirazlar edildi, belediye meclisi bunları değerlendirmek suretiyle bunları düşürdü, Isparta belediyesi esnafımıza fevkalade kolaylıklar gösteriyor biz bu yapılan hizmetlerden dolayı başta belediye başkanımıza belediye meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bu katkıların bu hizmetlerin bu şekilde devam etmesini istiyoruz.

Yüzde 1’lik zammı seçim yatırımı olarak görmediklerini dile getiren Başkan Aybatılı, “Belediye, sadece seçim öncesi değil bundan önceki 5 yılda da fiyat artışı yapmadı. Bunun için esnafa kim sahip çıkarsa, esnafımızda günü geldiğinde üzerine düşeni yapar” dedi.

Kiralarda yüzde 1’lik artış yapmasını biz seçim yatırımı olarak değerlendirmiyoruz, ben Esnaf Odaları Birlik Başkanı olarak bunu bu şekilde değerlendirmiyorum. Eğer sadece belediye hizmetlerinde bunu bu şekilde yapmış olsaydı seçim esnasında o zaman bizde şöyle değerlendirebilirdik seçim geldi Isparta belediyesi bundan dolayı kiraları yüzde 1 veya sembolik rakamlarla kira artışını yaptı diye değerlendirebilirdik. Ama az öncede izah ettiğim gibi belediye bütün hizmetlerinde üretmiş olduğu hizmetlerinde artış yapmadı, en son 5 yıla baktığımız takdirde göreve geldikleri bu güne kadar yapılan hizmetlerde fiyat artışları yapmadı belediye bunları da alt alta koyarsak o zaman yapılan bu sonda seçim yatırımı olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Esnafımıza kim hizmet ederse ona kim yakınlık gösterirse esnafımıza kim sahip çıkarsa esnafımızda esnaf ve sanatkarımızda bunun idarecileri de zamanı ve ortamı geldiği takdirde üzerine düşen görevleri yapacağına biz inanıyoruz. Bugüne kadar bu hep böyle olmuştur esnafa kim sahip çıktıysa esnafta kendisine sahip çıkan bütün idarecilerine kendileri de sahip çıkmıştır, inşallah önümüzdeki günlerde bu yapılan hizmetleri esnafımız tarafından iyi şekilde değerlendirileceğine ben inanıyorum, bu hizmetleri gerçekleştiren belediye yönetimine teşekkür ediyorum.    

Bu haber 305 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...