“Bilirkişi raporu sonuç demek değildir”

28 Şubat 2013 19:01

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman, Belediye operasyonundan sonra ortaya çıkan bilirkişi raporuna ilişkin “Gerçeği yansıtmıyor” dedi. Balaman, “Ben 10 m2’lik yere işgaliye verildiği için kamu zararından yargılanacağım ama bilirkişi raporuna göre 1700 m2’lik alan işgaliye karşılığı verildi diye kamu zararı yok denilecek. Bu, raporun ne kadar gerçek dışı olduğuna önemli bir örnek” dedi.

Eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda Belediye davasının da müştekisi konumunda bulunan Hasan Balaman, yeni bilirkişi raporunu değerlendirdi.  Söz konusu 11 olay ve sanıklarla ilgili genel anlamda suç unsuru bulunmadığını içeren raporun bilimsel verilerden ve hukuksal bilgiden uzak olduğunu belirten Balaman, şunları söyledi: “Rapor tamamen bilimsel verilerden uzak, mesnetsiz bir rapor. Yargıya intikal etmiş bir konu var. Bunun öncesinde adli makamlarca istenmiş bir bilirkişi raporu var. Şimdi ikincisi istendi. Danıştay Başkanı’nın geçtiğimiz hafta bilirkişi raporlarıyla ilgili açıklaması oldu. Bunu herkes hatırlasın. Okudum, hayretler içinde kaldım. Bu davada yargılananların avukatı, bilirkişilerin hazırladığı rapordaki kadar savunma yapamadılar. Avukatların üzerine çıkmışlar, savcı ve hâkimlerin yerine kendilerini koymuşlar.

KARARI HAKİM VERECEK

Bilimsel verilerden uzak, gerçekle alakası yok. Tape kayıtları var, konuşmalar var ama hiç birini görmemişler. Bu konuşmalar kime ait? Ben mi konuştum? Hâkim ve savcılarımız bu konuyu sağduyulu bir şekilde inceleyecektir. Bilirkişi raporu sonuç demek değildir. Kararı hâkim verecektir.

MHP’NİN KİRALIK KALDIĞI YERDE KAMUNUN ZARARI BÜYÜK

Öte yandan MHP İl Teşkilatının bulunduğu son katla ilgili bilirkişi görüşü oldukça ilginç: ‘İhale Kanunu’na aykırı ama kamu zararı yoktur’ deniliyor. 1700 m2’lik alan içindeki işletmeci çıkartılıyor. Kiralama ihalesine çıkartılıyor 3 katılımcıdan 2’si MHP’li birisi de benim adıma katılıyor. MHP’li 366 bin TL yıllık kira teklifi yapıyor, benim adıma katılan da 364 bin TL teklif veriyor. İhaleyi kazanan da teminatı yakıyor. Bize gelmeleri gerekiyor ama gelmiyorlar. İhaleyi iptal ediyorlar. Kamunun zararı büyük. Aylık 2 bin TL’den işgaliye karşılığı kiraya veriyorlar. 

BEN 10 M2’LİK YERDEN YARGILANACAĞIM

BUNLAR 1700 M2’DEN YARGILANMAYACAKLAR!

Bu konuya benzer bir dava sonucu geçtiğimiz gün elime geldi. Başkanlığım döneminde otogardaki 10 m2’lik mescidi işgaliye karşılığı kiraya verdik diye İçişleri Bakanlığı soruşturma izni veriyor. Danıştay’a yaptığımız itiraz reddediliyor ve şimdi yargılanmam isteniyor. Ben 10 m2’lik yere işgaliye verildiği için kamu zararından yargılanacağım ama bilirkişi raporuna göre 1700 m2’lik alan işgaliye karşılığı verildi diye kamu zararı yok denilecek. Bu, raporun ne kadar gerçek dışı olduğuna önemli bir örnek.”

 

Bu haber 859 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...