“SAYIN GÜNAYDIN, HİZMET ETMİŞTİR AMA BİZ DAHA İYİSİNİ YAP CEZ..”

5 Ocak 2019 12:38

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da halkın da büyük beklenti içerisinde olduğu 4 önemli sorun tespit ettiklerini  ve bunların kısa sürede çözümleyeceklerini açıkladı.

1)            ITKM: Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ni en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağız. Kayyum heyetimizle görüşeceğiz ve en geç 1 yıl içinde açmış olacağız.

2)            TRAFİK: Isparta’nın en önemli sorunu trafik ve ulaşım. 6 Ocak’ta ulaşım ile ilgili projemizi açıklıyoruz. 7 ayrı başlıkta trafiği çözümleyeceğiz.

3)            KOKU: Isparta’nın Antalya girişindeki kokunun sahibi biziz. Deri OSB’deki koku problemlerini Milletvekillerimiz, teşkilatımız ile birlikte çözdük, sıra Belediye Atık Su Arıtma Tesisi’nde.

4)            KONUT: TOKİ projelerinin yanı sıra Belediyemiz bünyesinde sosyal konut projeleri üreteceğiz. Sadece emeklilerimiz değil, evi olmayan herkes bu imkandan faydalanacak.

“BİR BAŞKANIN BAŞLADIĞINI GELEN BAŞKAN DEVAM ETTİRMİYOR”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın önemli sorunlarının başında ITKM olduğunu söyledi. Halkın ITKM’nin açılması noktasında beklentisi olduğunu belirten Başdeğirmen, en geç 1 yıl içinde açma sözü verdi. Başdeğirmen, Kanal32 Seçim Özel’de şöyle konuştu:

“Bugüne kadar yaşanan sorunlar önceden gelen projelerin devam etmemesi, sonradan gelen belediye başkanının ‘ben beğenmedim’ demesinden kaynaklanıyor. Bunun örneği ITKM’dir. Kırılma anı 1999’dur. İptal edilen bir şeyin sonradan ne gibi zorluklar getirdiğini anlatmaya çalışıyorum. Bir ITKM eğer bir önceki dönemde Mehmet Aybatılı başkanımızın başlattığı proje eğer devam ettirilebilseydi 650 işyerimiz vardı. O zaman işin içindeydim. Türkiye’nin en zengin belediyelerinden bir tanesi oluyordu. Biz bu projeyi uygulamadık. Ondan sonra müellifler sorunu yaşandı, 4 yıl gecikildi. Sadece ve sadece ‘ben bu projeyi yapmam’ demekten kaynaklandı.

 Terminali soruyorsunuz. Bitireceğiz. Hiçbir tane başlanmış projeyi bırakmayız. Devam ettireceğiz. Terminal, ek müze, güreş alanı inşaatı devam ediyor. Hepsi bitecek. Başlamamış proje varsa, oturur konuşuruz ihtiyaçsa yaparız. Sayın Başkanımız uygun görürse, nasip olur da biz göreve alırsak buraların açılışını birlikte yapmak isteriz. Kurdeleyi beraber kesmek isteriz. Sayın Günaydın’da hizmet etmiştir ama biz daha iyisini yapcez diye geliyoruz. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Biz daha iyisini yapabiliriz. Değişik bir fikir, değişik bir bakış açısı koyacağız. Başkanımız 15 yıl görev yaptı. Ama artık değişim gerekli. Artık değişmemiz lazım. Farklı şekilde, farklı yollarda memleketimize hizmet etmeliyiz. Şehrimizi büyütmeliyiz. Hiçbir zaman başlamış projeleri iptal etmemiş mümkün değil. Tüm Isparta halkı  şunu bilsin bu projeler oralarda mevta haline gelmeyecek.”

EVİ OLMAYANLARA SOSYAL KONUT

AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, halkın toplu konut (sosyal konut) talebinin mutlaka yerine getirileceğini söyledi. Hem TOKİ hem de Belediye bünyesinden yürüyerek toplu konut üreteceklerini anlatan Başdeğirmen, şöyle dedi:

“Biz Türkiye’de gece kondusu olmayan en önemli iliz. Son 10 yıldır sosyal konut yapılmıyor. Ondan önce çok önemli sayıda konutlar üretildi. Evi olmayan birçok vatandaşımız var. Bu sorunu çözmek zorundayız. Halkımız bunu bizden istiyor. 70 yaşındaki amca ‘benim evim yok’ diyor. Bu çok önemli. Bu beni çok etkiledi. Bu bildiğimiz bir sorun. Allah’ın izniyle hem belediye imkanlarıyla hem de TOKİ marifetiyle biz bu sorunu çözmeye başlayacağız. Belki bir dönemde hepsini çözemeyiz. Emeklilerde 20 bin kişi konut bekliyor. Sadece emeklimize değil, evi olmayan tüm vatandaşlarımız üzerinde çalışma yapacağız, konut sahibi yapacağız. Biz bunları yapmak için geliyoruz. Olmasını isteyip de sahip olamadığınız bir çok şeye sahip olacaksınız. Genel yönetim ile yerel yönetim aynı masaya oturacak. Bir çok konuyu işbirliği içinde aşma imkanı olacak. Bizler iktidar partisi belediye başkanı olacağız. Örneklerine bakın. Başka yerlerde farklılıklar var. Nereden ne isteyeceklerini biliyorlar. Biz bunları yapamadık. Çok imkanlar var. Destek alınabilecek yerler var. Ama biz istemedik, talep etmedik.”

“KOKUYU BİZ ÇÖZECEĞİZ”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, Deri OSB’de olduğu gibi Belediye Atık Su Arıtma Tesisi’nin de üzerinin kapatılıp, koku giderici sistemle bu sorunu kökten çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Başdeğirmen, bu yöndeki sorulara şu cevabı verdi:

“Geçen seçimde de koku sorununun çözüleceği söylendi. Kimse sahiplenmedi. Sahibi çıkmadı. Deri OSB ‘benim değil’ dedi, Belediye ‘benim değil’ dedi, Sav ‘benim değil’ dedi. Biz sahibini bulduk. O kokunun sahibi biziz. O kokuyu giderecek olan biziz. Şu an proje başladı. BAKA Yönetim Kurulu Üyesiyim. BAKA, kar amacı gütmeyen projelere destek veriyor. Deri OSB bir proje hazırladı. BAKA’ya sunuldu, takip ettik. 1.5 milyon TL hibe destek alındı. Uşak’taki model uygulandı. Yapılması gereken şekli gördük ve ihaleye çıktık. 3 milyon TL bedelle ihale edildi. Biz milletvekillerimiz, il başkanımız, ilçe başkanımız, teşkilatımızla işbirliğinde bunu çözdük. 1.5 milyon TL eksiğimiz var, sayın milletvekillerimiz başka bir bakanlıktan kaynak bulacak. Yüzde 80 oranında koku giderecek. Havuzların üstü kapanıyor, koku giderici sistem kuruluyor. Belediyenin arıtma tesisi var. 120 bin nüfus kapasitesine göre yapıldı. İlave yapılmadı. Kapasite artırılmadı. Orası sayın Aybatılı döneminde hibe ile yapılmıştır. 120 bin kapasiteli yere 300 bin kişinin atığı akıyor. Tam arıtılmıyor, açıktan salınıyor. O da koku yapıyor. Bunun sahibi de biziz. Onu da kapalı sisteme alacağız. Bu koku bizim geldiğimiz dönemde 1 yıl içinde çözümlenecek. Hem ITKM hem koku sorunu çözülecek.”

“TRAFİK SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, Isparta’nın en önemli sorununun trafik olduğunu belirterek “Isparta’nın en önemli sorunlarından birisi de trafik ve ulaşım. Bununla ilgili projemizi hazırladık. İnşallah 6 Ocak’ta projemizi kamuoyuna sunacağzı. 7 ayrı formül ile trafik sıkıntısını çözeceğiz” dedi.

“ AK PARTİ ROZETİMİ 1 NİSAN’DA ÇIKARACAĞIM”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, parti rozetini 31 Mart akşamına kadar takacağını belirterek “Şu anda benim yakamda AK Parti rozeti var. Bu seçimlere kadar yakamda duracak. 1 Nisan’dan sonra yakamdan çıkarıp sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde hep beraber tüm halkımıza hizmet edeceğiz. Rozetimizi 1 Nisan’da çıkarmak için taktık. 1 Nisan’dan sonra oy verdi-vermedi, şunu dedi-demedi bunlar bize uzak şeyler. Herkesle barışık, herkesle istişare ederek çalışacağız” diye konuştu.

 

Bu haber 350 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...