‘BEN HERŞEYİ BİLİRİM DEMEYECEĞİZ”

8 Ocak 2019 18:04

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmenoğlu, Mimarlar Odası İl Temsilciliğini ziyaretinde, “Mimar Çin işkencesi çekmeyecek” dedi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Mimarlar Odası İl Temsilciliğini ziyaret etti. Gökmenoğlu, “Mimarlar bizim gözbebeğimiz onların fikirlerine önem veriyoruz. Mimarlar Odası’nın geçmiş yıllarda özellikle Isparta’nın tarihine verdiği çoğu binanın Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescillenmesi konusunda verdikleri mücadelede tebrik ediyoruz. Tabi mimar değilim. Bu sizler için avantaj. Mimar bir belediye başkanı projeyi kendisi inceliyor. Tüm projeleri kendisi gözden geçirmek istiyor. Bu da sağlıklı olmuyor. Bazı projeler 15 günde bazıları 1 yılda çıkıyor. Ben her mesleği bilmek zorunda değilim. Mimar olan arkadaşlarım olacak teknik ekibimde. Mimari projeler üzerinde biz çalışma yapmayacağız. Bunu mimar arkadaşlarımız oturup sizlerle istişare halinde uygulamanın nasıl olması gerektiğini, mimara arkadaşlara Çin işkencesi çektirmememiz gerektiğini ortaya koyup bunları beraber değerlendirecekler. Biz yaptık oldu demeyeceğiz. Biz beraber yöneteceğiz, Ben her şeyi bilirim demeyeceğiz. Biz hiçbir şeyi bilmiyoruz diyerek başlıyoruz. Ama sizleri dinleyerek bilgileneceğiz. Sıkıntılarınızı dertleriniz biliyoruz. Isparta’da büyük bir kanayan yara proje konusunda bina yükseklikleri, kat irtifakı , 18 uygulamaları. Elinizi nereye atsanız teknik sıkıntı çıkıyor. Bu da belediye başkanının mimar olmasından kaynaklanıyor. Mimar olmak güzel ama sakıncalı.

ITSO’NUN DESTEK AÇIKLAMASINI GAF OLARAK GÖRÜYORUM

 Tabi sizin Mimarlar odası olarak destek vermeniz mümkün değil. Siz Ticaret ve Sanayi Odası’nda olana bakmayın. Ben buna gaf diyorum. Ama 150 yıllık Ticaret odası gönlümüzde taht kurmuştur. İçindeki tüm üyeler aynı görüş ve düşüncede değildir. Odaların bir adayı desteklemesi de mümkün değildir” dedi

Mimarlar Odası Başkanı Gülin Beyhan da “ Isparta’daki tarihi yapıları çok iyi koruduğumuzu düşünemiyorum. Tabi bu bizim görevimiz değil. Tescilli yapıların ne kadar azaldığını da biliyoruz. Ben o mahallere dururken başka yerlerde yeni yapay alanların oluşturulmasına üzülüyorum. Çok çalışmalar yapıyoruz. Üst yönetimlere bunları sunduk. Açıkçası şu anki belediyede o tarihi yapılar üzerinden görüşmemiz olmadı. Onun dışında kentin kimliği çok önemli. Kentin ulaşım trafik sorun var ama kentin sadece üniversite ile beslenmesinden de öte bu kentin turizmden de pay olması lazım. Cazibe merkezlerinin oluşturulmasıyla bunlar olur.  Üzüm pazarını, Damgacı sokağı bütünde ele almak lazım.  Belediye Başkanın bir mesleği olabilir. Mutlaka mimarlık vizyonu vardır. Ama bu diğer projeleri beğenmeme hakkını kimseye vermez.  Üyelerimizin projelerinin gecikmesi ile ilgili sıkıntıları var. Daha hızlı çıkarmalarını istiyorlar. Yani müşterilerini kaybedebiliyor müteahhit vazgeçebiliyor, Çabalarımız oluyor.  Görüşüyoruz ama kendi projelerini dinleyerek çıkıyoruz odasından. Bazı projelerin yarışma marifetiyle olmasını talep ederken Başkan önümüze ITKM’yi sundu ama bir kötü örnek üzerinden yol alamayız Yarışmayla elde edilmiş çok proje var Türkiye ölçeğinde. Otogar, Müzeler bunlar keşke yarışmalarla elde edilseydi. Çünkü ulusal düzeyde en iyisi çıkıyor” diye konuştu.

 

Bu haber 346 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...