“BAĞIMLILIK SAVAŞÇISI NESİLLER YETİŞİYOR”

9 Ocak 2019 18:02

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilay Isparta Şubesi işbirliğinde uygulanan ‘Beni Dinlermisiniz’ adlı proje kapsamında 4.sınıflarda okuyan 3500 öğrenci anne ve babasına teknoloji, sigara, alkol ve diğer bağımlılıklarla ilgili mektup yazdı, iletişim sponsorları aracılığıyla mektuplar PTT aracılığıyla evlere postalandı.

Yeşilay Isparta Şubesi ve Milli Eğîtim Müdürlüğü, il merkezi ve köylerdeki 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Ödüllü Mektup Projesi başlattı. Teknoloji, sigara, alkol ve diğer bağımlılıklarla mücadeleyi ve toplumsal farkındalığı hedefleyen proje kapsamında 4. Sınıf öğrenciler anne, baba ya da kardeşlerine mektup yazıp, gönderdi.  Öğrencilerin kaleme aldığı mektuplar İletişim sponsorluğu yapan AK Parti Belediye Başkan Adayı İşadamı Şükrü Başdeğirmen ile IYAŞ Park AVM’nin sponsorluğunda PTT’nin aracılığıyla ev adreslerine postalandı.

Proje kapsamında Yedişehitler İlkokulu’nda mektup gönderme etkinliği düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Yeşilay Şube Başkanı Muhammed Uyar ile iletişim sponsoru AK Parti Belediye Başkan Adayı İşadamı Şükrü Başdeğirmen ile IYAŞ Park AVM yöneticisi Nurgül Çalışkan katıldı.

Yedişehitler İlkokulu 4.sınıf öğrencileri daha önceden yazdıkları mektupları PTT tarafından getirilen seyyar posta kutusuna attılar. PTT, Isparta’daki 3500 mektubu önümüzdeki günlerde dağıtmaya başlayacak. 

“BAĞIMLILIĞA KAPILDIKTAN SONRA KURUTLMAK ZOR”

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Yeşilay ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje tanıtım töreninde “bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekerek “Bağımlılıkla mücadele için buradayız. İnternet bağımlılığı, sigara ve alkol bağımlılığı ve daha kötülere kadar uzanan birçok bağımlılık var. Bağımlılığa kapıldıktan sonra kurtulmak çok zor. 1 kere yapınca, 2.sini, 3.sünü yapıyorsunuz. İnsan özgürdür, düşünen bir varlıktır. Kötü alışkanlıklara karşı herkesin bir eğilimi var. Mücadele için sizlere güveniyoruz. Her türlü bağımlılıkla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“MİLLİ EĞİTİMİN İŞİ SADECE ÖĞRETMEK DEĞİLDİR”

 Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, ödüllü mektup projesi töreninde yaptığı konuşmada veli eğitimine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Güzel bir projenin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Alışkanlıklar kavramı iyi yönetilmeli. Üzerinde dikkatle durulmalıdır. Basit başlayan davranışlar bir anda kontrol edilemez hale geliyor. Alışkanlıklarla ilgili farkındalık seviyesini artırmak istiyoruz. PTT ve sponsorlarımızın desteğiyle bu mektuplar sahiplerine ulaşacak. Velilerimiz küçük ve masumane uyarıları lütfen dikkate alsınlar. Süreçle ilgili velilerimizin eğitimini çok önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın işi sadece öğretmek değildir. Bu tür farkındalıklar oluşturmayı da hedefliyoruz. İstikbalimiz açısından toplumsal farkındalıkları ortaya koymaya devam edeceğiz.”

“TÜRKİYE’NİN EN  BÜYÜK PROJESİ”

Yeşilay Isparta Şube Başkanı Muhammed Said Uyar, 3500 öğrencinin ailesine mektup yazdığını anlattı. Proje ile Yeşilay Savaşçıları oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Uyar, şöyle konuştu:

“5 aylık bir çalışmanın neticesine ulaşmak üzereyiz. Bağımlılıkla mücadele ederken sadece bilgi aşılamayı, öğretmeyi yeterli bulmuyoruz. Bağımlılıkla savaşan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin Yeşilay savaşçısı olmalarını, bağımlılık savaşçısı olmalarını hedefliyoruz. Teknolojik bağımlılık ve diğer bağımlılıklara karşı mücadele etmelerini amaçlıyoruz. Isparta’da Türkiye’nin en büyük projesini hayata geçirdik. Bir anda 3500 öğrencimiz ailesine mektup gönderiyor. IYAŞ Park AVM ve İşadamımız Şükrü Başdeğirmen iletişim sponsorumuz oldu. Tola Matbaası’na teşekkür ediyoruz, sponsor oldu. PTT’den tam destek aldık. Mektuplar köy okullarına varıncaya kadar sahiplerine ulaştırılmak üzere toplanıyor. Biz Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadele eden bir nesil için mücadeleye devam edeceğiz.”

ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’DEN DUYGULANDIRAN MEKTUP

Yeşilay ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mektup projesine Şükrü Başdeğirmen, işadamı sıfatıyla sponsor oldu. 5 ay önce gelen bu talebi hiç düşünmeden geri çevirmediğini belirten Başdeğirmen, “5 ay önce Yeşilay Şube başkanımız ve arkadaşları bu projeye destek istedikleri zaman hiç düşünmeden kabul ettim, bu proje beni çok heyecanlandırmıştı. Bu yaşlardaki çocukların bilinçli olması çok önemli. Bu çalışma ile farkındalık yaratılacak, bu çağdaki çocuklarımız için bir anı olarak kalacaktır. Ben de o yaşta anne ve babama mektup yazmak isterdim. Benim babam 26 yıl önce, annem 22 yıl önce vefat etti. Babam sigara yüzünden vefat etti. ‘İçme’ diye çok yalvardık. O günleri düşündüm ve anlatmak istedim. Sanki 4.sınıf öğrencisiymiş gibi babama mektup yazdım. Doğduğum Doğancı Mahallesi’ndeki evimize babam için mektup yazdım. Sanki babam ve annem hayattaymış gibi yazdım. Ama benim mektubumu babam okuyamayacak. Ama yine de göndereceğim” diye konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın isteği üzerine babasına yazdığı mektubu sınıfta okudu. İşte o duygulandıran mektup:

Sevgili babacığım...

“Bugün sıra arkadaşım Ali ağlayarak okula geldi. Gözyaşlarını öğretmenimizden ve arkadaşlarından saklıyordu. Belli ki bir derdi vardı. Ders arasında konuştum, sıkıntısını anlattı. Babası uzun zamandır öksürüyormuş. Öksürük sesi evi inletecek derecedeymiş. Annesinin ısrarı üzerine hastaneye gitmiş. Tahlil, tetkik derken akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmış. Doktor sigaradan ötürü akciğerinin tükendiğini artık kansere dönüştüğünü söylemiş. Ölecekmiş, çok fazla ömrü yokmuş. Bugün-yarın olabilirmiş. Ali babasız kalacağını artık biliyor ve o günü bekliyor. Her gün acı çekecek, babasının ölümünü bekleyecek.

O an babam aklıma geldi. Çünkü o da sigara içiyor. Acaba bir gün benim babam da kanser olur mu diye aklıma gelmedi değil. Bu gerçeği düşündükçe içim acıdı, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Hemen tuvalete koştum, kapıyı kapattım gizlice ağladım. Sigaraya isyan ettim. Dua ettim. Ali'nin babası 4 ay sonra vefat etti. Ali, ailesinin geçimini sağlamak için ilkokuldan sonra okumadı, çalışmaya başladı...

Sevgili babacığım;

Özellikle seni her şeyden, hatta kendimden bile daha çok sevdiğimi bilmelisin. Senin de beni en az bu kadar çok sevdiğine eminim. Bazen seni üzüyorum ama telafi edeceğim söz veriyorum. Ama senin de beni bir konuda üzdüğünü bilmeni isterim. Sigara içerek beni çok üzüyorsun baba. Sen o dumanı içine her çektiğinde sanki benim kalbime binlerce kez hançer saplanıyor. Bunu sana söyleyemiyorum babacığım. Okulda öğretmenim sigaranın zararlarından bahsediyor. Arkadaşım Ali'nin yaşadıkları aklıma geliyor. Hiç dinlemek istemiyorum. Çünkü öğretmenin anlattıkları bizim evde yaşanıyor ve ben engel olamıyorum. Lütfen babacığım, lütfen sigarayı bırak. ünkü seni kaybetmekten çok korkuyorum babacığım.

Seni çok seven oğlun Şükrü...”

 “KEŞKE BEN BİLGİSAYAR OLSAYDIM

BENİMLE OYNASAYDIN’

                Proje Koordinatörü Yedişehitler İlkokulu Müdürü Mehmet Yalçın, proje kapsamında okuduğu mektuplardan çok duygulandığını anlattı. Müdür Yalçın, kendisini duygulandıran ve teknolojik bağımlılığın kötülünü ortaya koyan bir mektubu şöyle anlattı:

“Bu proje içerisinde bulunmaktan çok mutluyum. 5 gün önce emekliye ayrıldım. Proje kapsamında çok güzel mektuplar yazıldı, hepsini okudum. Bazı mektuplar beni çok duygulandırdı. Özellikle bir mektubu buradan söylemek istiyorum. Bir çocuk abisine mektup yazmış. ‘Abi keşke ben bilgisayar olsaydım benimle oynasaydın’ diyor. Abisinin ne zaman uyuduğunu, ne zaman uyandığını bile bilmiyormuş.”

“PTT HER ZAMAN SOSYAL SORUMLULUK

PROJELERİNE DESTEK VERİR”

PTT Müdür Vekili Baki Yılmaz da törende şu konuşmayı yaptı:

“Ödüllü mektup projesine destek olmaktan çok mutluyuz. PTT olarak birçok sosyal sorumluluk projesine destek vermekteyiz. Çağımızın en büyük sorunlarından biri teknoloji bağımlılığıdır. Kötü alışkanlıkların hızla çoğaldığı günümüzde gençlerin bu alışkınlıklardan mümkün olduğu kadar uzak tutulması noktasında gerek kamu, kurum ve kuruluşları gerekse sivil toplum kuruluşları taşın altına gelini koymak zorundadır. Telefon, internet, sosyal medya vb. araçların kullanımlarının hızla artmış olması nedeniyle aile içi samimiyetin ve sıcaklığın kaybolmasına neden olmuştur.”

 

 

Bu haber 319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...